Rejest ciąż chcą wprowadzić.
Jak byś oglądał kilka lat Pawłowicz każdego dnia to też byś nienawidził.
a skad ja mam wiedziec?
zapytaj Jahwe?
Jak się ma do towarzystwa takie Kempy, Witki, Krychy, Szydła, to ja się nie dziwię rządowi…
Bo są uzależnieni od kobiet , parytety, ostatnie słowo, obiady, pranie gaci, wychowanie dzieci, wieczna rywalizacja, nie chcą być pokojówkami bez etatu i zapłaty. Rejestrowanie ciąż jest obłędem, i zaostrzoną walką z aborcją podziemną. Dla kobiet będzie prościej nie zgłaszać ciąży niechcianej, by legalnie wyjechać na wycieczkę do Słowacji czy do Austrii by ją wykonać, bez narażania się rządowi i głupiemu prawu
To, co głoszą jest wewnętrznie sprzeczne z tym, co robią: mnóżcie się, ale jak będzie chore dziecko to męcz się kobieto z nim jak potępieniec, albo umieraj z chorym płodem. No i ten spis ciąż…a może to chodzi o cudzołożenie? A poza tym to nie wiem, mój lekarz kazał mi się nie denerwować. Ciekawe, czy wejdzie jakiś przepis na temat rejestrowania depresji?
a przy tym ciagle im sie zapomina, ze istnieja srodki antykoncepcyjne, ale to tez wymysl szatana…
Każda władza autorytarna jest w 99% męska, wiec kobieta w takim aparacie byłaby czymś obcym, narzucającym inne poglądy, inne podejście, z którym trzeba byłoby sie liczyć. Podobnie ma się rzecz a organizacją kościoła katolickiego - tam również kobiety nie maja wstępu. Trudno jest patriarchalnemu systemowi dzielić się władzą.
To bardziej skomplikowane dla faceta. Na wieść o ciąży nic mu nie smakuje, kobieta zostaje sama z dzieckiem jako opiekunka bez etatu, a już jak chore to dla faceta tragedia i chorror. Kobiety powinny facetów segregować nie na ładnych bogatych a na odpowiedzialnych. Łatka dziewczyn że ładna miska nie nakarmi była ostrzeżeniem życiowym babć by ostrzec przed facetem, bo po czasie się ulatniali, do młodszych, jak i rozwody - to rozszeżona wersja / dziecko nie moje i szykany kobiet by usunąć płód / łyżeczkować, zatruć itd / by dalej się cieszyć byciem razem bez takich obciążeń. Rozwody są mocno prawnie ograniczone - powody są zawężone jak i bardziej kosztowne.
Bzdura do kwadratu.Jak zwykle…
Popatrz sobie kto jakie funkcje w tym rządzie pełni.Czasem kluczowe stanowiska powierzane są osobom takim jak Julia Kamińska.Ta żmija nie jest brzydka jak gdzieś tu wymienione.A jest szefową radiofonii,bedącą w posiadaniu ledwie takiego cv ze i ja miałbym szanse.
Ten rząd wręcz sie wyżywa w obłaskawianiu kobiet ale pod jednym warunkiem.Masz stać po naszej stronie.I jesli ten warunek jest spelniony,nie ma żadnych różnic miedzy płciami.
A im władza niższego szczebla tym bardziej to widać.Zresztą kobiety to zdaje sie wyraznie ponad polowa ich elektoratu.
Raczej pytanie powinno byc - rzad nienawidzi niepokornych kobiet?
Bo te, które patrza w byle “spodnie” z uwielbieniem i szacunkiem, niewolniczo spelniajac kazdy kaprys pana i wladcy mają szanse na dobre traktowanie. A ta pani, o ktorej wspomniales awansowalaby w kazdym systemie totalitarnym. Mialaby szanse na strazniczke w obozie.
Wyslugiwanie sie kobietami zeby gnebic inne? Jakie to proste? Kobieta nie musi byc madra, ma byc posluszna.
To jest w ogóle złe pytanie bo ten rząd nienawidzi niepokornych męzczyzn w równym stopniu.Juz dawno każda instytucja zostala niemal oczyszczona z takich.A ja,by nie pleść ogólnikami,mam na myśli głównie media które obserwuje,znając przy okazji lokalne,od podszewki.
czy ten rząd w ogole kogos poza soba lubi?
bo niestety ja mam wrazenie, ze zionie taka miloscia blizniego do wszystkiego co nie po ich mysli, ze smok wawelski przy nich to lagodne domowe zwierzatko.
Pytanie retoryczne.U podstaw istnienia tego rządu jest ekstremalna reakcja na rządy PO.
Czyli juz na starcie oraz min. w trakcie poprzednich seryjnie przegrywanych wyborów,bylo widać ze to filozofia skrzykiwania frustratów do przekupienia aby z tym wiekszą siła uderzyć w tych których sie nienawidzi.Innymi słowy nie dla narodu ale dla bardzo selektywnie zweryfikowanej części.
Jestem tu i ówdzie,prekursorem porównywania tego do czasu Gomółki.Niemniej dzielenie za Golmółki nie bylo rodzajem manifestu a jedynie efektem ubocznym.Pomijając oczywiście kwestię Żydów.
Poprzedni rząd,równie arogancki,w końcu zawalił sie pod cieżarem"bula" Komorowskiego i nastąpiło najgorsze sprzeżenie zwrotne w powojennej historii.A jesli wystepuja w nim jakieś wyrazne podzialy to prócz na pokornych lub nie,wyraznym podzialem jest ten gomółkowski na inteligencje i “wiodącą siłe narodu”.Wszystko to ubrane i wypieszczone jak Julia Kamińska ale w gruncie rzeczy,to samo agresywne chamstwo brudnych łap,brudnych paznokci i zachlastanych szambem kaloszy.
Bo są oszołomami którzy zatrzymali się w XIX wieku i nie zauważyli że świat poszedł do przodu
reakcjoniści mizogini to gatunek zywych skamielin majacych sie dobrze do dzis. nie do wytepienia.
Jedziemy dalej
Posłowie PiS potrzebują korepetycji u Rydzyka i prezesa, jak zarządzać swoją rodziną, Potrzebny im uniwersytet V wieku - wychowanie w rodzinie, cud wiecznie żywej dziewicy w rodzinie sflaczał. Może niebieskie wiaderko tabletek by ożywiło ruch w interesie. Panowie butle z tlenem na plecki, albo z imunitetem i wężyki od respiratorów w bużki i cheja zadzewiać kraj potomkami. Taniej niż ten instytut, gdy tyle dobra się marnuje w każdym ludziu, tyle pozytywnej energii się się marnuje
A może oni tylko czczą w ten sposób poglądy swego wodza…bo jakoś nie widziałem go jak hasał z dziewczętami