Dlaczego Polacy w UK głosują za Trzaskowskim a Polacy w USA z Nawrockim?

Co takiego jest w USA że tam wolą osobę prawicową? Urok Trumpa?

2 polubienia

Trzeba by ich się zapytać, inaczej skąd się dowiemy.

Znajdziesz w gazecie peel, dobra anazliza wyników tego o co pytasz, a wnioski są samemu do wyciągnięcia.
Wygrał Nawrocki w Stanach, a Mentzen bardzo mały procent uzyskał. Tutaj jest po części wyjaśnienie.

Pochodzenie. Sprawdź gdzie wygrywa PiS i Nowogrodzki w Polsce, porównaj do pochodzenia Polonii głównie w Chicago.

4 polubienia

Oj ta polonia w Chicago to skansem zdaje sie? @Bingola moze cos o tym powiedziec ja pracowalam w amerykanskiej multinacjonalce . Latwiej kota nauczyc aportowac niz amerykanina z migracjo przedeojennej mowic po agielsku. Moze kolega potwierdzi, to sa ludzie zamykajacy sie w gettach, i to nie tylko dotyczy Polski. I śnią amerykanski sen. Stanu dobrobytu?

2 polubienia

Polonia w Chicago to głównie górale i białostockie. Są pytania?

7 polubień

Bo chca miec takiego samego dobrego w Polsce jak ci zamerykanizowani paszportowo wybrali sobie tam. Ma byc sprawiedliwie.

1 polubienie

Upraszczasz. Nie sprawiedliwosc a dobry adwokat :rofl::rofl::rofl:

Tamten mma pomaranczowe wlosy a tu chcieli, aby mial gasnice.

Pomaranczowe? Blondi jest ..

1 polubienie

Ameryka jak Ameryka, wygrał też w Kanadzie. Tam Trumpa nie ma, a co więcej, jest z nimi w ostrym spięciu.

4 polubienia

Taaa. Ja sie juz wylaczylam ze sprawdzania kto i na kogo? Wyglada, ze nie Trump a inny czynnik?lub podatność na czarny PR. Z tego co pisza w Kanadzie jest obowiazkowy luz, wiec moze to byc reakcja obronna na nadmiar wolnosci?

1 polubienie

To by bylo chyba jednak za proste.Jestem tu już ok. 18 lat i miażdżąca większość napotkanych Polaków to małe miasteczka z centralnej i wschodniej Polski.
Bardziej przemawia do mnie to że to kompletnie inna emigracja.A przynajmniej jej trzon który na Wyspach ukształtował się po 2005 roku.Natomiast emigracja powojenna powoli odchodzi z tego świata lub już odeszła.Z mojej,dosyć licznej rodziny,pozostała już tylko kuzynka a kuzyn wyjechał do Francji.

2 polubienia

Z tego samego powodu, przez który Trzaskowski zmiażdżył konkurencję w zakładach karnych i aresztach, a Nawrocki zwyciężył w … DPS-ach. :joy:

2 polubienia

W Hiszpanii to rezydentow lub stalych mieszkancow niewielu. Ale za to turystow i narwanych celebrytow coraz wiecej.
Ale to element przelotny. Glownie przy pomocy Ryanair :laughing:

W moim okrego aTrzaskowski dostal ponad 500 glosow, Nawrocki 50.
A w calej Hiszpanii

1 polubienie

Rafał zwyciężył również w Rosji i na Białorusi … :upside_down_face:

4 polubienia

W Anglii zarobisz znacznie więcej.I my mówimy o tym otwarcie.Tylko nieroby czy łowcy benefitów,upracie twierdzą że są ofiarami wojen…
I od tych wojen uciekali aż do najdalej położonego kraju,w dodatku na wyspie :enraged_face:
I to mając pod bokiem braci w swej wierze.
Oprócz filozofii multi kulti,to chyba najbardziej piramidalne kłamstwo naszych czasów.

1 polubienie

We Francji Trzaskowski miał 41,79 procent głosów, a Nawrocki tylko 18,53 procent.
Frenkwencja 88,96 procent.
16634 ważnych głosów zostało oddanych.

1 polubienie

W Poznaniu Trzaskowski wygrał 44:14,z Nawrockim.I to jest nokaut,wsrod duzych miast.

2 polubienia