Jakie warzywa dodajecie do rosołu, a jakich nigdy do rosołu nie wrzucicie…?
Zastanawiam się też, czy ta kaczka nie zdechła przed zapakowaniem…
Jakie warzywa dodajecie do rosołu, a jakich nigdy do rosołu nie wrzucicie…?
Zastanawiam się też, czy ta kaczka nie zdechła przed zapakowaniem…
Rosół z kaczki jest zajebisty…dużo lepszy niż z kurczaka - może po prostu nie lubisz kaczki
Może… po prostu… następnym razem kupie porcje rosołowe z gęsi…?
Tylko wtedy jeśli lubisz gęś
To się okaze… Przypominam sobie dawne smaki ( rosół z kury się znudził) bo kiedyś na wsi to nawet królikami i indykami mnie karmiono…( edit: na siłę)
Zapytam mamy…
Jeśli robiłaś ten rosół na porcjach rosołowych z kaczki to zupa mogła mieć bardzo intensywny smak i zapach a to za sprawa tłuszczu. Lepiej smakuje rosół robiony na całej kaczce …pozostaje jeszcze kwestia samej kaczki, jaka była stara, czym była karmiona etc
Sprawdź, czy nie kaczka nie wyprodukowana przez firmę “Zemsta Prezesa” z Żoliborza…
Sam bym sie nie podjął bo żona robi to znacznie lepiej.Poza tym uważam ze rosół z kaczki jest bardzo dobry.Jedna z moich ulubionych zup.
Nie rozumiem pytania. Jak rosół z kaczki może być niedobry kiedy jest dobry?
Myślisz, że zapakowano ją żywcem?
Co do dodatków: nie dodaję siekanej zielonej pietruszki, bo nie lubię. Mąż dostaje ją na osobnym talerzyku i sam sobie dozuje.
Nie, nie myślę tak, bo kupiłam ją porcjowaną.
To nawoływanie do nienawiści. Obrażasz naszego wodza
Prawdziwe rosoły z kaczki pamiętam z dzieciństwa, a konkretnie z wakacji u moich cioć Wołynianek. Wszystko swoje, łącznie z kaczuszkami. Potężny szmat czasu upłynął i nawet nadziei nie mam, że jeszcze dane będzie mi poczuć ten boski smak.
Jeśli jeść coś z drobiu, to tylko kaczka i indyk.
Trzeba się tym zasmakować i przyzwyczaić. Do rosołu dodaję dużo zieleniny, natka pietruszki, selera, magi. Pyszota.
Okrągły rok dostępna jest zielona pietruszka, ma w sobie więcej witaminy C niż owoce cytrusowe. Idealna na bóle menstruacyjne, wzdęcia, oczyszczanie organizmu z toksyn itd
Zieleniny żadnej nie dałam, pewnie dlatego taki smak… i o madze zapomniałam. Taaak natka i koperek do młodych ziemniaczków.
Natka do zupki, rosołki. Ja miksuję natkę z maślanką i piję profilaktycznie.
kaczka jak baranina, ryba dorada i wiele mies majacych smak sam w sobie?
@Pitbull kacze jajko na miekko jest poezja
drob hodowlany ma smak obojetny, kurczak co z niego nie wymyslisz i nie przypalisz jadalne bedzie