Dlaczego ten Kurski od TVP umie nas doić za abonament, a nie umie dopilnować,

aby wyniki w siatkówce były wyświetlane większą czcionką, jak np. w koszykówce, lub choć przez chwilę, i by sprawozdawcy siatkówki po każdej akcji informowali o wyniku, a nie chrzanili swoje żałosne dyrdymały, bo ja z moim zużytym na mądre książki wzrokiem, mam duże problemy ze zorientowaniem się w wyniku pojedynków z odległości kilku metrów od telewizora?

3 polubienia

@Harmonik, przybij piątkę! Chciałem dokładnie to samo napisać! Ten grafik, który projektował prezentacje winników to jakiś początkujący bez wyobraźni debil. Te cyfry mogły by byc o połowe większe i grubsze, nawet w okularach ledwo co widać wynik meczu!

3 polubienia

1 polubienie

Tylko, że to akurat nie Kurski ani nasza telewizja, cokolwiek by o niej sądzić. Takie grafiki zlecają organizatorzy danych rozgrywek, w tym wypadku Europejska Federacja Siatkówki., Zwróć uwagę, że w Lidze Światowej czy Mistrzostwach świata takich wpadek nie było.
Przypomniało mi się jaki kiedyś dawno na starym Pytamy zwróciłem uwagę na identyczny problem w transmisjach z pucharu świata w skokach narciarskich. W jednym z sezonów czcionki zmieniono na tak małe i cienkie, że nie było widać nazwisk zawodników. Protestów musiało być chyba sporo bo po pewnym czasie zmienili to. Tak się mści radosna twórczość pseudografików, którzy bardziej dbaj o walory estetyczne a nie o czytelność przekazu.

3 polubienia

To chociaż niechby sprawozdawcy informowali o wyniku po każdej akcji, a nie chrzanili te swoje żałosne dyrdymały…

2 polubienia

:rofl: Maja ludzie problemy :rofl:

1 polubienie

Widzę wynik na telefonie, bez powiększania. (Chwalę się :relaxed:)

1 polubienie

…a tymczasem, na TVP2 leciały Przygody szalonego misia Coralgola, gdzie wynik, mimo że niewiedoczny, z góry był przewidywalny.

.było oglądać.

2 polubienia

Pogadamy na ten temat,za 40lat))

3 polubienia