Strefa Gazy.
Czego to uczy takich jak Putin, przywódca Korei płn czy Chiny?
Że można?
Ze Netanjahu lekcję Auschwitz odrobil.
A ludzie sie nigdy niczego nie nauczą.
Netanjahu potrzebuje przestrzeni życiowej poza tym ma zarzuty korupcyjne i swoje własne interesy przekłada nad interesy Izraela
A Amerykanie zamiast konkretnie pokazać im granicę bezkrytycznie ich wspierają
Z ta przestrzenia zyciowa to moze niekoniecznie. Ale co do reszty?
W zasadzie od dobrych kilku jak nie kilkunastu lat powinien gnic w wiezieniu.
Ale się wywinął. To kraj zmilitaeyzowany, więc jeszcze długo w oparciu o wojsko i ortodoksyjnych żydow bedzie sie trzymal.
Poz tym? Czy tam po obu stonach sa same anioły?
Hitler też chciał przestrzeni
Żydzi to dać palec, odgryzą rękę i o deser się będą wykłócać.
To jest koszmar, wstyd na cały świat!
Cytując klasyka “ludzie to nieharmonijny gatunek” ..no i tak ma być..ot i zagadka wyjaśniona ..
Az tak cynicznie?
Od czasu kiedy zapanowala poprawnosc polityczna jakos używa sie dziwnych słów słów, jak operacja wojskowa, konflikt, konfrontacja, spor, zatarg, interwencja milotarna, misja stabilizacyjna, kryzys humanitarny, dzialania antyterrorystyczne? Zamiast uzyc tego czym to jest - czyli WOJNĄ.
I wszyscy maja czysciutkie sumienia niczym świeżo ochrzczony noworodek…
Właściwie to tak,ale straszne jest,że światem zaczynają rządzić idioci i mordercy.
A bylo inaczej?
Ludzkosc tylko czasem dostawala szanse na rozwój, zwykle nazywa sie to miedzywojnie albo okres wzglednego spokoju.
Co do wojny? Jak moj niezyjacy tesc stwierdzil - rzadzi sie swoimi prawami.
I obyscie tych praw stosowac nie musieli.
Kto nami rządzi?
Moze wydawac sie, ze jednostki?
Raczej jak w dobrej reklamie pudru czy proszku do prania- sa to twarze, ich nie będzie to sie znajda nastepni…
Zawsze mnie zastanawia czemu wizerunek rozmemłanego prezesa wygrywa z ulizaniem Tuska? Bo obaj w tych rolach sa rownie wiarygodni jak ja gdybym umazanana pasta do butów grala Otella w w afrykanskiej wiosce, gdzie Desdemona przez pomylke uzyla makijażu z pasty chlorofilowej?
[quote=“okonek, post:11, topic:26034”]
A bylo inaczej?
[/quote]Nie było ale mieliśmy sporo lat spokoju i pokoju po zakończeniu 2 wojny,ale coż - znudziło się co niektórym i wracamy do punktu wyjścia,czyli do czasów nawet przed Średniowieczem.Nie podoba mi się to,ale co z tego..