Dlaczego zmieniono szefa poczty…?
Pokorne cielę 2 matki ssie.
Najpewniej się nie wykazał
![]()
Żeby sfałszować wybory.
Nadanie partyjne. Listonosze już się burzą. 25000 ludzi musi obsłużyć 20 milionów uprawniony do głosowania. Często w kontakcie bezpośrednim. No to musi być ktoś, kto tych pocztowych buntowników i warchołów zdyscyplinować musi.
Ciekawe jak sobie poradzą z wyborcami, którzy są za granicą? Nie będą mieć prawa głosu, czy jak?
Ponoć nie mają…
ryby i emigranci glosu nie maja. u mnie to nawet by chyba na czas nie doszlo, chyba, zeby konsulat sie wykazal i poleconym wyslal.
a tak z ciekawostek - konsulat szuka tlumaczy amatorow do tlumaczen medycznych online. wolontariuszy oczywiscie.
czyli co - wpisze mnie panienka na liste, ktora udostepnia w necie i mam byc pod telefonem? ja juz niczego nie rozumiem. ale czy musze?
Jeżeli nie daje się możliwości głosowania z zagranicy, to jest ewidentne łamanie konstytucji.
A to pierwszy raz?
Tak.
To tylko moje zdanie… ![]()
a co w Polsce nie jest lamaniem konstytucji? nawet obecne ograniczenia sa tym - bo bez wprowadzenia stanu wojennego/wyjatkowego/katastrofy ogranicza sie specustawa prawa obywatelskie. ludzie cicho siedza, bo sie wirusa boja, ale to tez skandal.
Priorytetem władzy jest za wszelką cenę utrzymanie się przy korytach.
O ile do czasu pandemii moja krytyka była umiarkowana, to teraz jestem pełen pogardy dla tego teatrzyku marionetek. Najgorsze jest to, że opozycja, to zbiór jakichś milczących owiec jest, pogubionych w rzeczywistości. Zaczyna mi pachnieć, że, jak tak dalej pójdzie, to ludzie wezmą sprawy we własne ręce, niestety, to może być bratobójstwo, ale niekoniecznie.
@okonek wolontariat studentów w PL gdzieniegdzie wygląda lepiej, za darmo chodzisz do szpitala i mierzysz temperaturę+czasem przeprowadzasz wstępny wywiad (5 i 6 rok lekarskiego) bez zwykłych rękawiczek i maseczki, chyba że kupisz sobie we wlasnym zakresie, w zamian masz, w przypadku mojego uniwersytetu CZĘŚCIOWO lub całościowo zaliczone praktyki wakacyjne, ale tylko, jak się upomnisz jeszcze o odpowiedni dokument ze szpitala (już widzę, kto ma teraz czas i ochotę go wystawiać), przy okazji możesz mieć problem z zaliczeniami, bo akurat w czasie, kiedy się odbywa takie zaliczenie online, pracujesz.
Podpisywanie takiej umowy o wolontariat to w ogóle komedia i o tym można by długo pisać.
Ostatnio ktoś się porwał na udostępnienie możliwości płatnej (!) pomocy w przeprowadzaniu testów na koronawirusa, ale…nie podał wysokości stawki ani żadnych konkretów co do pracy, jakie obowiązki, warunki, co masz w sumie robić etc. Za to podał do odhaczenia klauzulę, że jest się w gotowości do podjęcia pracy.
Nie
Co, nie?
Nie pierwszy raz łamią konstytucję.
To. akurat, wiem,
Mnie chodziło nie o konstytucję, tylko o sytuacją, bo do tej pory można było głosować z innego kraju. Nieporozumienie takie.