Do informatyków

Czy plik html i dokument html to jest jedno i to samo?

Generalnie chodzi mi o to czy taki dokument html (bo plik html jest plikiem który działa jak link z tego co wiem i przekierowuje do głównej strony) będzie działać jak nie będzie pierwotnej strony?
Pytanie wzięło się z tego że chciałbym skopiować pytamy w plikach żeby było coś na kształt archiwum

1 polubienie

Jak zwał, tak zwał, ale to jest to samo. Pliki z zawartością tekstową bywają nazywane dokumentami, wiec pliki html się pod to łapią.

1 polubienie

A znasz jakiś program pobierania zawartości całej strony żeby można ją otworzyć jak pierwotna strona zostania usunięta?

1 polubienie

Tylko takie, jakie mi w tej chwili podpowiada wyszukiwarka.
W sumie to dobry pomysł z ta kopią i zobaczę wieczorem, co się da z tym zrobić. Wszędzie polecają HTTrack Website Copier
Czym teraz wykonujesz kopię i jak wygląda to objętościowo?
Pisałem już dwa razy do szczerego o możliwość przejęcia domeny do swego operatora i przeniesienia/skopiowania forum na własny hosting, ale bez odpowiedzi.

1 polubienie

Nie Ty jeden pisałeś.
Moze by to skoordynowac?

1 polubienie

Zainstalowałem właśnie ten program na chwile obecną w oknie programu pisze zapisane pliki 345 zeskanowanych 55/360 zapisanych bajtów 18,23 MiB

A czy szczery już coś komuś odpowiedział?

Wlasnie problem w tym, że nie.
Ale mamy jeszcze 24 godziny…

Ściągam pliki by zrobić kopie forum niby wszystko posuwa się do przodu zapisane 9 tysięcy pików z hakiem ale pokazuje 45 błędów i nie wiem czy coś ostatecznie się nie popsuje czy tylko odlecą jakieś pojedyncze tematy bo tak przynajmniej było by jakieś archiwum z forum jakby Szczery się nie odezwał Robię to pierwszy raz i nie mam pełnej wiedzy

Edit teraz pokazuje już 52 błędy nie wiem czy to robić dalej bo jeśli coś się schrzani na sam koniec to zostanę z ogromem plików forumowych tematów wpisów linków do artykułów itp @czarny_rycerz Kontynuować to czy przerwać?

1 polubienie

Szczerze powiedziawszy nie wiem w jakiej formie się to zapisuje. Czy będzie to w miarę kompletna kopia serwisu z wszelkimi powiązaniami, czy raczej kopia kilkudziesięciu tysięcy niepowiązanych plików? Zobaczę wieczorem, co i jak się ściąga i zapisuje. Jednakowoż mam spore wątpliwości, czy takie archiwum uda się zaimplementować do kontynuacji na nowym hostingu. Gdyby szczery umożliwił uzyskanie kopii całości z jego serwera, sprawa byłaby o wiele bardziej obiecująca. Jeżeli nie chce nikomu dać dostępu, bez problemu mógłbym dać jemu dostęp do jakiegoś mego dysku, jeżeli miałby wolę i chęć wykonać kopię…

Sprawdziłem i admin był aktywny dzisiaj o 13:14 czasu polskiego trochę dziwne że się nie odezwał

1 polubienie

@czarny_rycerz zorientowałeś się w jakiej formie się zapisuje kopia serwisu? Bo chyba zrezygnuje z tego pomysłu nie wiem ile to będzie jeszcze trwać plików jest już ponad 26 tys i będzie więcej a jak admin nas robi w konia to chyba nie ma to sensu…

Edit przerwałem i wygląda to na w miarę kompletną stronę z wszelkimi powiązaniami nie tysiące osobnych plików screen poniżej ale raczej się tego nie wykorzysta

1 polubienie

Mi również utworzyło się coś takiego. Można to opublikować jako archiwum do przeglądania, ale żeby dałoby się to zaimplementować do nowego forum, zapewne potrzebna jest jakaś wiedza tajemna z zakresu znajomości pisma runicznego koderów i programistów baz danych i serwisów internetowych …

1 polubienie

Raczej malo prawdopodobne, zeby taki implant sie przyjął. Na ewentualnym nowym mozna założyć dzial archiwum i tam to umieścić. Tylko konia z rzedem komu się będzie chciało (nie liczac wyjątkowych sytuacji ) grzebac w kilkunastu, jak nie wiecej wpisach?

1 polubienie