Czy plik html i dokument html to jest jedno i to samo?
Generalnie chodzi mi o to czy taki dokument html (bo plik html jest plikiem który działa jak link z tego co wiem i przekierowuje do głównej strony) będzie działać jak nie będzie pierwotnej strony?
Pytanie wzięło się z tego że chciałbym skopiować pytamy w plikach żeby było coś na kształt archiwum
Tylko takie, jakie mi w tej chwili podpowiada wyszukiwarka.
W sumie to dobry pomysł z ta kopią i zobaczę wieczorem, co się da z tym zrobić. Wszędzie polecają HTTrack Website Copier
Czym teraz wykonujesz kopię i jak wygląda to objętościowo?
Pisałem już dwa razy do szczerego o możliwość przejęcia domeny do swego operatora i przeniesienia/skopiowania forum na własny hosting, ale bez odpowiedzi.
Ściągam pliki by zrobić kopie forum niby wszystko posuwa się do przodu zapisane 9 tysięcy pików z hakiem ale pokazuje 45 błędów i nie wiem czy coś ostatecznie się nie popsuje czy tylko odlecą jakieś pojedyncze tematy bo tak przynajmniej było by jakieś archiwum z forum jakby Szczery się nie odezwał Robię to pierwszy raz i nie mam pełnej wiedzy
Edit teraz pokazuje już 52 błędy nie wiem czy to robić dalej bo jeśli coś się schrzani na sam koniec to zostanę z ogromem plików forumowych tematów wpisów linków do artykułów itp @czarny_rycerz Kontynuować to czy przerwać?
Szczerze powiedziawszy nie wiem w jakiej formie się to zapisuje. Czy będzie to w miarę kompletna kopia serwisu z wszelkimi powiązaniami, czy raczej kopia kilkudziesięciu tysięcy niepowiązanych plików? Zobaczę wieczorem, co i jak się ściąga i zapisuje. Jednakowoż mam spore wątpliwości, czy takie archiwum uda się zaimplementować do kontynuacji na nowym hostingu. Gdyby szczery umożliwił uzyskanie kopii całości z jego serwera, sprawa byłaby o wiele bardziej obiecująca. Jeżeli nie chce nikomu dać dostępu, bez problemu mógłbym dać jemu dostęp do jakiegoś mego dysku, jeżeli miałby wolę i chęć wykonać kopię…
@czarny_rycerz zorientowałeś się w jakiej formie się zapisuje kopia serwisu? Bo chyba zrezygnuje z tego pomysłu nie wiem ile to będzie jeszcze trwać plików jest już ponad 26 tys i będzie więcej a jak admin nas robi w konia to chyba nie ma to sensu…
Edit przerwałem i wygląda to na w miarę kompletną stronę z wszelkimi powiązaniami nie tysiące osobnych plików screen poniżej ale raczej się tego nie wykorzysta
Mi również utworzyło się coś takiego. Można to opublikować jako archiwum do przeglądania, ale żeby dałoby się to zaimplementować do nowego forum, zapewne potrzebna jest jakaś wiedza tajemna z zakresu znajomości pisma runicznego koderów i programistów baz danych i serwisów internetowych …
Raczej malo prawdopodobne, zeby taki implant sie przyjął. Na ewentualnym nowym mozna założyć dzial archiwum i tam to umieścić. Tylko konia z rzedem komu się będzie chciało (nie liczac wyjątkowych sytuacji ) grzebac w kilkunastu, jak nie wiecej wpisach?