Dobra strategia. Rosja pomaga Włochom!

• Moskwa wysyła do Włoch osiem mobilnych brygad medycznych
  • Pomoc organizuje rosyjska armia, a nie jak to ma miejsce zazwyczaj Ministerstwo ds. Sytuacji Nadzwyczajnych
  • Rosja po raz kolejny wygrywa propagandowo ze sparaliżowanym politycznie Zachodem
  • Włochy od dawna kontestowały sankcje nałożone na Rosję. Prawdopodobieństwo, że Rzym poprze ich kolejne przedłużenie staje się skrajnie niskie

Czyli jak mawial juz niezyjacy moj szef z radia,wszystko jest polityką.Nawet przyzwoitość :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

Ładnie to wygląda, ale jak znam życie, to za pomoc Rosji trzeba będzie jakoś zapłacić. Nigdy nie uwierzę w bezinteresowność Moskwy.

4 polubienia

To jest wlasnie “spłata” postawy.
Jak zwykle,Moskwa potrafi sie idealnie wstrzelic propagandowo.
Nam,skoro tacy mocni,niczego nie przyślą…
Jesli juz to Węgrom.

3 polubienia

Lepiej niech nam nie pomagają.

3 polubienia

Tez jestem tego zdania.
Rachunek moze byc nie do zaplacenia.
A w ich wykonaniu…No comments.

2 polubienia

No bo chodzi o Ukrainę!

Dlatego też napisałam o strategii, a nie o dobrym sercu…

Rosja dba o kapitał oraz wizerunek. Znów chcą wyzwolić zachód. Liczą na to że UE nadal będzie się z nimi liczyć. To gra na dyplomację i metoda na zamknięcie ust tym którym mogłaby się nie spodobać okupacja Ukrainy. A w przyszłości także polski.

1 polubienie

Oczywiście, że polityka. Ale (dla nich) słuszna.

A wizerunek tak, ale z tym kapitałem, to nie rozśmieszaj mnie.

W tej chwili, z tego co już się dowiedziałem, to oligarchowie ze swych posiadłości porobili dla siebie, oczywiście, prywatne mini kliniki. A lud padał będzie tysiącami, co Potin będzie ukrywał.

3 polubienia

Mowa o innym kapitale.

Moze jednak lepiej byloby zeby najpierw pomogli sobie
Poza tym zaden polityk nie jest altruista!!! Zawsze pomaga za cos!!!

2 polubienia

Pomagają za Ukrainę!

2 polubienia

Dobra wiadomosc to wg mnie taka kltora mi przyslalo moje dorosle dziecko:
Otoz w Danii sprzedaje sie srodki dezynfekcyjne w ilosci …1 sztuka w cenie normalnej. Chce ktos kupic wiecej to kazdy nastepny egzemplarz jest okolo 10 razy drozszy

Tak, wczoraj o tym czytałam. Jak na razie wprowadził to jeden sklep. Działa!

1 polubienie

Jak to mówią? Boze chron nas od przyjaciol, przed wrogami obronimy sie sami.

3 polubienia

@okonek
:scream:
ale to prawda najczesciej

1 polubienie

Jesli to sie sprawdzi,typowe.

1 polubienie

I nie tylko Rosji. Jak napisalam juz ponizej. Nie wierze w bezinteresownosc zadnych politykow

1 polubienie