- Moskwa wysyła do Włoch osiem mobilnych brygad medycznych
- Pomoc organizuje rosyjska armia, a nie jak to ma miejsce zazwyczaj Ministerstwo ds. Sytuacji Nadzwyczajnych
- Rosja po raz kolejny wygrywa propagandowo ze sparaliżowanym politycznie Zachodem
- Włochy od dawna kontestowały sankcje nałożone na Rosję. Prawdopodobieństwo, że Rzym poprze ich kolejne przedłużenie staje się skrajnie niskie
Czyli jak mawial juz niezyjacy moj szef z radia,wszystko jest polityką.Nawet przyzwoitość ![]()
Ładnie to wygląda, ale jak znam życie, to za pomoc Rosji trzeba będzie jakoś zapłacić. Nigdy nie uwierzę w bezinteresowność Moskwy.
To jest wlasnie “spłata” postawy.
Jak zwykle,Moskwa potrafi sie idealnie wstrzelic propagandowo.
Nam,skoro tacy mocni,niczego nie przyślą…
Jesli juz to Węgrom.
Lepiej niech nam nie pomagają.
Tez jestem tego zdania.
Rachunek moze byc nie do zaplacenia.
A w ich wykonaniu…No comments.
No bo chodzi o Ukrainę!
Dlatego też napisałam o strategii, a nie o dobrym sercu…
Rosja dba o kapitał oraz wizerunek. Znów chcą wyzwolić zachód. Liczą na to że UE nadal będzie się z nimi liczyć. To gra na dyplomację i metoda na zamknięcie ust tym którym mogłaby się nie spodobać okupacja Ukrainy. A w przyszłości także polski.
Oczywiście, że polityka. Ale (dla nich) słuszna.
A wizerunek tak, ale z tym kapitałem, to nie rozśmieszaj mnie.
W tej chwili, z tego co już się dowiedziałem, to oligarchowie ze swych posiadłości porobili dla siebie, oczywiście, prywatne mini kliniki. A lud padał będzie tysiącami, co Potin będzie ukrywał.
Mowa o innym kapitale.
Moze jednak lepiej byloby zeby najpierw pomogli sobie
Poza tym zaden polityk nie jest altruista!!! Zawsze pomaga za cos!!!
Pomagają za Ukrainę!
Dobra wiadomosc to wg mnie taka kltora mi przyslalo moje dorosle dziecko:
Otoz w Danii sprzedaje sie srodki dezynfekcyjne w ilosci …1 sztuka w cenie normalnej. Chce ktos kupic wiecej to kazdy nastepny egzemplarz jest okolo 10 razy drozszy
Tak, wczoraj o tym czytałam. Jak na razie wprowadził to jeden sklep. Działa!
Jak to mówią? Boze chron nas od przyjaciol, przed wrogami obronimy sie sami.
@okonek
![]()
ale to prawda najczesciej
Jesli to sie sprawdzi,typowe.
I nie tylko Rosji. Jak napisalam juz ponizej. Nie wierze w bezinteresownosc zadnych politykow