nieharmonijną cywilizacją należymy do jedynego nieharmonijnego, bezmyślnego gatunku na świecie?
Ale nie nalezymy…
A juz we Wszechswiecie ?
Niestety, zawiodłabyś się diametralnie..
albo we Wszechświatach?
Patrz, stoję po przeciwnej stronie niż 99,999 proc.uczonych, będąc absolutnie pewnym swych racji światopoglądowych, i nie pogarsza to mojego samopoczucia, wręcz przeciwnie..
Nie ma się z czego cieszyć. Ludzkość powinna wyginąć gdyż jest dla planety nowotworem i pasożytem jednocześnie
Jest dokładnie na odwrót.
Jesteśmy,i to w zamyśle Stwórcy,jedynym,myślącym gatunkiem.A to co z tego wynika to już zupełnie inna sprawa.Bóg nie ingeruje bo dał nam wolność woli i wyboru…
Ale po co ja to piszę… ![]()
Z tym jedynym myslacym gatunkiem to bym nie przesadzala. Z podkresleniem “myślącym”.
Bo kazdy gatunek jest jedyny w swoim todzaju.
ale dobry Bóg juz zrobil co mógł, teraz trzeba zawolac fachowca z jakiego kabaretu to bylo, z Trójką mi sie kojarzy?
I dobrze Ci się kojarzy.
Ale nie myl myślenia z instynktem.Regulowanym zresztą głodem.
Nie tylko glodem. Popedem plciowym, cecia przetrwania jednostki?
A wolnosci i umiejetnosci wyboru, zeby to rozumnie wykorzystac to sie trzeba nauczyc.
Cywilizacje to kolejne przymiarki do tego daru.
Czasem da sie pokonac swoje dysfunkcje bez lekow. Nawet te zwiazane z samopoczuciem ![]()
Poprzyglądaj się razem z Okonkiem lataniu wron, kawek, golebi, mew. Musisz być ślepy nie widząc u nich myślenia.
W Kalenicach w Górach Sowich,miałbyś szansę jako pacjent.To przyjazne miejsce.
W Łodzi ladny park dookola😜 insanatorium w razie czego na miejscu. A tak ściągać z takiej wieży?