Z tego co widze, to Ty tu ciagle na wszystko narzekasz;)
Na PO też jeszcze nie zdarzyło mi się głosować. Trochę PO też pamiętam i to właśnie z okresu, któty najwyraźniej doprowadził do upadku tej partii. Nie kojarzę ich z tego czasu dobrze, ich polityka podejmowana w ostatnich latach i ograniczająca się do bycia anty-PiS (chociaż temu zaprzeczają, ale wystarczy ich posłuchać) nie zachęca do oddawania im władzy.
Poglądy gospodarcze mam centrowe, światopogląd lewicowy. Więc nie będę głosować ani popierać partii gospodarczo lewicowej i światopoglądowo prawicowej (PiS). Partii nieprzedstawiającej konkretnych planów poza odzyskaniem władzy i odsunięciem od niej tych drugich (PO) też nie. Póki co, wolę jednak glisować na inne partie i sporo ludzi w moim wieku działa podobnie. Pamiętają PO i (głównie) PiS i jednego i drugiego mają dość.
Ja zawsze chodzę na wybory. PiS nie musi się martwić bo jego elektorat idzie choćby się waliło i paliło.
Elektorat PO jest zmienny, leniwy. W niedziele to oni odpoczywają oglądając tvn24 po ciężkim tygodniu pracy w korpo. Ale narzekać narzekają.
Dla mnie PO już przegrała. Wewnętrzne spory, niekończące sie straszenie pisem, gadanie o koalicjach, brak lidera z osobowością.
Liczę na dwucyfrowy wynik lewicy.
Brawo Kaśka! Co góralka to góralka! Ja ceperka też wolę to niż tamto, co było!
To źle widzisz
Z przykrością musze przyznać Ci racje
Szczegolnie w temacie metod…
Nie jestem antypisowski w 100% i sa przynajmniej 2-3 kwestie w ktorych sie z nimi zgadzam.Ale powyzsza analiza jest na"5".
Z dwojga złego wolę już PiS
Bo masz na dziecko hajs. Nikt wcześniej tyle nie dawał.
To jest łącznie przez 18 lat 108 000 zł.
Prawda jest taka, że dostanę 500, a oddam 700, więc…
No ale masz to na koncie. Psychologia panie.
Skąd przekonanie że lewica zniszczy kościół albo zrobi cokolwiek dla środowiska LBGT ?
Lewice reprezentują ci sami ludzie którzy już rządzili bardzo długo i nie zrobili nic oprócz rozpasania kościoła.
Opozycja nie ma misji ratunku przed klerem lub wprowadzenie małżeństw homoseksualnych. To zwykłe kłamstwo.
Ludzie którzy wprowadzali religie do szkół stoją po stronie Komorowskiego a Ci którym zależało naprawdę na tęczowej rewolucji sie nie udało. Latami wyśmiewano Palikota, nie stała murem za nim ani Platforma, ani SLD, ani ludzie. Mimo że to był najlepszy czas na takie reformy.
Ale zmieniła się rzeczywistość. Kler się panoszy. Coraz więcej dzieci przy siusiakach i mamony przy Rydzyku. Niech próbują. Ile jeszcze razy mamy oglądać ryj karła i rudego?
To nie zależy od polityki tylko od ludzi. W Polsce kościół sam się skończy tylko trzeba na to czasu.
Mam już 34 lata, Chce dożyć państwa świeckiego.
Ale niektore typy tak sie wlasnie zachowują.Pytanie czy na serio są az tak głupi i tęcza ich oślepiła czy moze raczej wykorzystują cynicznie ogólnoświatową tendencje do punktowania w oczach czescie elektoratu.
Bo takie trendy są na świecie a oni szukali grupy poparcia, wiec sie przyczepili
To zwykły skok na władzę. Walka o dobro teczy jest tylko trikiem na olany przez prawicę elektorat. Luka.
Jestem w sumie tego samego zdania…
Nigdy nie uwierze ze nagle te kwestie staly sie dla ludzi najwazniejsze.Przypomina mi to wreczanie Oscarow tylko tam gdzie mowa o pedalowaniu lub z nimi samymi u steru.
Lub wybieranie prezydenta.Nie wazne jakiego byle byl czarny