Wprawdzie wybory były demokratyczne, ale PiS zdobył samodzielną władzę w 80% dzieki kłamstwom. Kłamstwa, manipulacja i kombinatorstwo sa znakiem rozpoznawczym tej władzy na skale dotychczas niespotykaną. Oczywiste jest że kłamstwa są wpisane w politykę, ale to, co dzieje sie od 4 lat, nie miało miejsca od czasów komuny. Właściwie trudno znaleźć jakąś dłuższa wypowiedź Kaczyńskiego, premiera, prezydenta i innych przydupasów, w której nie byłoby kłamstwa, przeinaczenia, manipulacji, oszustwa.
Kłamstwem zdobyli władzę, kłamstwem ja utrzymują i kłamstwem (np. smoleńskim) podzielili naród!
Bo pis wypłynął na smoleńskiej fali. Ludzie zaczęli podejrzewać zamach na nasze elity i układ z Putinem. A że jesteśmy rusofobami to ziarno trafiło na idealny grunt. Z tego ziarna wyrósł potężny dziś pis. Cwanie przejrzeli błędy PO i zaczęli wypełniać tamte luki - zaniedbany Kowalski z małej miejscowości. W polityce ważne są fundamenty. Jak se je zrobisz to potem łatwiej ci układać następne cegły. Wygrana PiSu jesienią będzie zadaszeniem.
Nawet jeżeli te twoje teorie są… słabe jakies, to przynajmniej widać że jesteś neutralny… Jakiś fanatyk antypis dla przykładu w życiu nie powiedział by że PiS jest potężny… Nie ważne w jakim znaczeniu. Albo że PO zabieralo komuś pieniądze…
Ja wracam.
Albo że PO zabieralo komuś pieniądze…
A zabierało? Komu? Ile? Kiedy?
I najważniejsze pytanie - czy policja juz o tym wie?
To nie są słabe teorie. To nawet nie są teorie. @GumowyKrokodyl
Kolega @Devil pisze o faktach. Nie należy tego mylić.
No właśnie zabieranie to też podnoszenie podatków. A każdy wie że kradli i jeżeli ktoś potrzebuje dowodów na to że PO kradlo bo udaje że NIE to równie dobrze ja mogę zakłamywać rzeczywistość o pis… Już nie wspomnę co obiecywali przed wyborami 2007 a co robili później wszystko na odwrót
i jakim cudem wygrali w 2011 znowu? Właśnie takim że głosowano na PO żeby nie wygrało pis… Mniejsze zło… Teraz jest dokładnie tak samo tylko na odwrot( to a propo tego że na pis głosuje tylko jakiś ciemny lud)
To są teorie. Każdy ma jakieś wytłumaczenie dlaczego pis wygral i wygra znowu i wcale nie musi być tak jak pisze devil. A już to wspominanie o Smoleńsku…
A każdy wie że kradli…
A każdy wie że szczepionki powodują autyzm a Ziemia jest płaska.
No i takie jest gadanie z fanatykiem właśnie oklamuje sam siebie bo PO nie mogło być takie jak pis które przecież sam teraz krytykuje.
Coś co zaistniało , coś co się stało, teorią nie jest. To co już się nie odstanie, jest faktem. I Twoje, moje i inne interpretacje, opinie, tego nie zmienią, choćby nie wiem, jak się wysilać.
Dyskusja z faktami nie ma sensu, bo już niczego nie zmieni. Gdy pada deszcz, jest mokro i możesz sobie wmawiać, że jest sucho, a i tak będzie mokro.
Devil napisał, że w czasie deszczu było mokro.
Tak samo, jak faktem jest to, co powyżej napisałeś o PO. Nie mogę Ci zaprzeczyć, bo masz w tym wypadku rację. Stwierdziłeś fakt.
Ten pies to dopiero bedzie za Toba tesknil, spacerki …
@anon78353551 W trzydziesci lat,to ten ,przebrzydly PRL’’ podniosl Polske z wojennej ruiny
Minelo od wojny prawie 75 lat i przecietny polak nadal zarabia,jak w 45r.
Przecież to za czasów lewicy kościół odzyskał najwięcej dóbr materialnych i przywilejów.
Rownie dobrze mozesz powiedziec,co nas interesuja glodujacy w Afryce.
Interesuje mnie bo Urodzilem sie Polakiem i Polakiem umre.
Gdyby mi przyszla ochota,moge wrocic,dom nadal stoi,mam gdzie wrocic,gdy zechace.
@birbant W Pols e jest taki problem,ze jest PiS i jest PO.
Reszta partii,to ich zatelity.
Nie ma silnej trzeciej opcji i tujest ,pies pogrzebany ‘’
Nawet gfyby polacy chcieli,to nie maja na kogo glosowac,te dwie partie trzymaja reke na pulsie,by nie wyrosla trzecie silna partia.
Nawet gdyby do patlamentu/ rzadu weszlo piec partii,to wiodaca partia ich zawlaszczy.
A inna sprawa,ze PiS i PO sa opozycyjne tylko medialnie,
A znajdźcie w poprzednich rządach choć jedna taka aferę!
Afere w której PO niszczy sędziów? Nie było, nawet sobie tego nie wyobrażam… Przecież sądownictwo w Polsce zawsze mimo że niezależne było pro PO a nie PIS… To tak jak z nauczycielami… Nikt nie musial ich do niczego zmuszać lub za coś karać Chociaż wiadomo że były wyjatki… a na przykład prokuratura nigdy nawet nie przyjęła dowodów w sprawie Komorowskiego itp… Ale to inna sprawa… I nie ma jak widać znaczenia czy rządzi pis czy po… Niektore osoby są ponad prawem a jest osoba osoba która publicznie może nazywać Komorowskiego złodziejem zdrajca i agentem, Komorowski nie zgłosi sprawy do sądu tylko udaje że nie słyszy… Bo wie że przegra te wydawało by się gowniarskie obelgi gdy ta osoba pokaże dowody… No a sama prokuratura właśnie, nie przyjmuje nawet zgłoszenia z dwodami przeciw Komorowskiemu…
Wszyscy narzekacie, a nikt z Was nie pójdzie na wybory, z czego połowa w ogóle w Polsce nie mieszka, więc do kogo macie pretensje