Doja 2026

Do tematu nawiążę jutro, bowiem
większość dnia spędziłem w szpitalu, na dodatek zaszwankowało mi Pytamy na nowym laptopie więc męczę się na smartfonie. Mecz Igi z Kasatkiną to tylko III set dane mi było obejrzeć. Jutro obejrzę powtórkę. Poprzedni pojedynek z Tjen widziałem cały. Dziś mam dosyć wrażeń, ale siatkówkę muszę dziś obejrzeć do końca. Kolego @collins02 proszę zalozyć temat IO. Do jutra.

Nagłówek

4 polubienia

Sorry,jestem we Wloszech i czekam na 1000m. panczenistów.

1 polubienie

Pierwszy set meczu Świątek z Kazatkiną, to było jakieś nieporozumienie w wykonaniu Igi, błędów całe mnóstwo, no i Rosjanka wyrwała seta dla siebie zmuszając Igę do błądzenia.

Dwóch ostatnich setów nie oglądałem, ale wiem, że Iga już miała z górki.

2 polubienia

Nie widziałem ale spokojnie!!!
Daria nie jest murzynem! Potrafi od czasu do czasu!
Chyba pora się przyzwyczaić do grającej w skrajną"kratkę",Igi.Taki styl?Model na mecz? :innocent:
Nie wiem.
Hingis,Pierce,Sabattini,Dementieva,Henin czyli te którym kiedyś kibicowałem,tak nie kombinowały.Ale póki Iga wygrywa…

1 polubienie

Życzę powrotu do zdrowia.

1 polubienie

W chorobie trzeba dużo pić

1 polubienie

Kolejny trudny mecz Igi…6:2;4:6 i teraz 2:3 w trzecim secie…
Dawno nie widziałem tak dobrze grającej Greczynki.Agresywna,atakuje,wywiera nieustanną presję na Igę…
A Świątek tradycyjnie się denerwuje i popełnia dziecinne błędy…
15:40 przy swoim serwisie…Jest nieciekawie…
I już 2:4…DWA RAZY,Polka strzela obok,mając cały kort otwarty..
Z taką grą Iga nie ma prawa wygrać tego meczu…
2:5…Byłby gem wspaniały z obu stron..Byłby bo ostatnie 2 piłki nie trafiają w kort i tylko Iga wie dlaczego :face_with_raised_eyebrow:

3:5 i świetny gem Igi…Teraz to już we wszystko uwierzę :joy:

4:5…Iga walczy jak lwica.TAKĄ chce się oglądać! Czy to wystarczy…

I 5:5… :star_struck:

A teraz 5:6…Sakkari wygrała do zera a Iga statystywała…Doprawdy trudno za nimi nadążyć w tym meczu…

5:7 a ostatnia piłka przejdzie chyba do historii jako symboliczna…Iga pod siatką…Wystarczyło lekko uderzyć…Czy do niedawna najlepsza tenisistka świata,nie wie jak to się robi???

2 polubienia

Chciałoby mi się powiedzieć, że dobrze, że nie oglądałem, ale jest mi jakoś tak głupio z tej konstatacji. Co dodać, Iga powoli spada zasłużenie na 3 pozycję na świecie, bo to mniej więcej reprezentuje sobą. Jak Rybakina wygra ten turnij, to chyba ją przeskoczy, ale dokładnie nie sprawdzałem.

Czy wróci jeszcze kiedyś do wielkiej formy? Otóż jest pytanie. Obecnie większość mocnych i średnio mocnych zawodniczek zna Igę na wylot i jak jest okazja to wykorzystuje to przeciwko niej. Czy dojrzejej jeszcze do jakiejś formy niezwykłej gry, czy, czy, czy…

2 polubienia

Wszystko co dzisiaj mamy to zawodniczki jednego turnieju.Potem kontuzja,odpuszczanie,porażki w 1 albo 2 rundzie…
Iga jednak jeśli już gra,ten ćwierćfinał zawsze ma…
Pojedyńcze zagrania ma na poziomie zazwyczaj nieosiągalnym dla innych…Może poza Sabalenką czy Rybakiną…
KAŻDY kolejny turniej czy nawet mecz,utwierdza mnie w przekonaniu że Iga ma dosyć tenisa,dosyć tenisowego zgiełku…Jest mentalnie wyczerpana i nikt jej pomóc na razie nie potrafi…Poza tym żyjemy doprawdy w PARSZYWYM społeczeństwie…
Ciekawe ilu by wytrzymało ten tzw. hejt,to skrajne zbydlęcenie na każdym kroku…
Dzisiaj jakiś tępy scoorvysyn domaga się odesłania do kraju"wstydu bełtowskiego".Ścierwojadowi chodzi o Polę Bełtowską…Gdzie są moderatorzy nie pytam bo tej szarańczy chodzi tylko od podsycanie atmosfery aby sie działo i klikało…
Hejt i debil prezes, dokumentnie rozregulowali naszego saneczkarza…Naszemu dwuboiście PĘKA KIJ na trasie bo zapewne ma sprzęt starszy od 9-letnich sanek jakimi dysponuje kadra…
Jest mi autentycznie żal naszych sportowców…
Ale to tak na marginesie,dla zobrazowania w jakim chlewie muszą sie poruszać…
Korwin miał chyba rację…W komunie wszystko inaczej funkcjonowało i tam tzw. związki miały sens.
Teraz należałoby tę bandę wystrzelić na Marsa i zacząc czerpać wzorce,choćby brytyjskie.To kraj bez zimy i bez gór a dzisiaj Angielka była na 10 km o 5 miejsc lepsza od najlepszej Polki! Pierwszy raz w historii!
Iga byłaby nikim gdyby była dalej “związkowym trybikiem”.
Moja żona cały czas mi podpowiada: Ona jest tylko człowiekiem! Nie ma w sezonie zawodniczki która wygrałby wiecej niż 2 turnieje!
Iga nas rozpieściła przez tych kilka lat
Czy Iga wróci na tron?
Nie sądzę…Bo jest dokładnie tak jak piszesz.Wszyscy już ją ZNAJĄ i to na wylot.Już lata temu pisywałem chyba do @ Birbanta…Każdy mecz z Igą jest dla przeciwniczek wyjątkowym wyzwaniem! I to się nie zmienia co było dzisiaj widać po Sakkari.Była tak skupiona że powinna paść po meczu na twarz! Iga najlepsza czy Iga legenda…Tu nie ma różnicy!
Do meczu z Igą podchodzi się inaczej.I to od wielu lat…

2 polubienia

gdzie @birbant nasz? My tu czkamy jakby co …

2 polubienia

Szlacetne zdrowie…

1 polubienie

Rybakina out! :innocent:

1 polubienie

Dziwny ten turniej się zrobił. Mboko wygrała z Rybą, również w ćwierćfinale, jak Iga. Tego chyba nikt się nie spodziewał. No i w półfinałach, Muchowa wygrała z Sakkari, a Mboko znowuż, teraz z Ostapenko. Jutro finał zupełnie niespodziewany jak się okazuje. Muchowa przeciwko Mboko. Faworyci padają już na początku sezonu, albo faktycznie poziom tenisa żeńskiego stał się tak wyśrubowany, że ciężko coś przewidywać. Każdy szuka swojej szansy, i może się przebić,

1 polubienie

Nooo…Uwaga!
Ta cała Bambuko ma cholerny potencjał.Dla mnie to kwestia czasu i będzie na topie.Chyba że jak zwykle,zacznie się kontuzjowanie.Jest to dzisiaj nieuniknione ale ona jest dotąd zdrowa.Na razie więc może sobie dłuuugo radzić…Zobaczymy.
Cień Williams?
Nie sądzę ale blisko…Bardzo blisko.

1 polubienie

Od jutra będę pojawiał się normalnie. Sprzęt mnie zawiódł, ale wreszcie ok. :+1:

2 polubienia