Ktoś znał? Słuchał?
Dziś odeszła… piękny głos, bardzo skromna i sympatyczna osoba…
Niestety nie znałem
Była kiedyś na Trójce,cykliczna audycja"W kręgu ballady".Przez długie lata byłem na bieżąco,chodziłem na koncerty Starego Dobrego Małżeństwa czy Wolnej Grupy Bukowina.Byłem dwa razy na Elżbiecie Adamiak i raz na Czerwonym Tulipanie…Tej pani jednak nie znam.
Skoro jest okazja,przypomnę..Dominika tez chyba by się nie obraziła…
Rano dowiedziałem się o tym jakże smutnym wydarzeniu.
Zginęła w wypadku …
Nie ma dnia, bym się nad takimi sprawami życia i śmierci nie zastanawiał …
A propos…
Wojtek Belon,prawdziwy gigant jeśli chodzi o ten nurt,zmarł w wieku zaledwie 33 lat…Coś nerkami,o ile pamiętam…
Straszna wiadomość, bardzo ja lubiłem. Kilka razy słuchałem jej na żywo w duecie z Koryckim, zarówno na Mazurach jak i w Warszawie. Pięknie śpiewała ballady i szanty ciepłym, aksamitnym głosem…
Ta informacja została juz zdemontowana, to nieprawda. Zmarła z przyczyn naturalnych we własnym domu.
Kojarze. Szanty… I lodzki Kubryk.
Bardzo lubiłam jej niski, ciepły głos. Z kim teraz zaśpiewa Korycki? Prawie codziennie słucham ich na youtube. I co? I to już koniec? Tak nagle?
Tak rano przeczytałem, potem już nie wnikałem czy to był wypadek, czy inna przyczyna. Może znów zdementują, że nie w domu a gdzieś indziej.
Ot dziennikarstwo.
To informacje od rodziny
Jak można być takim scoorvysynem by w obliczu śmierci,podawać bełkot a nie informacje???
Jest chyba jakaś różnica miedzy wypadkiem a śmiercia"naturalną"[cokolwiek ma się kryć za tym pojęciem].
Ale nie…Byle śmieć aż się ślini by być pierwszym ze swoim newsem…
Nadal będziemy jej słuchać… dzięki temu nadal będzie w naszej pamięci.
Ostatnio bylem na ich koncercie w Muzycznym… pelny Muzycznym. Jak zawsze wyjatkowy koncert