Donald "Policzmy głosy" Tusk wraca

Co o tym myślicie?
Czy Platforma teraz ma jakieś szanse na wygrzebanie się ze śmietnika histori i powrót do władzy?

2 polubienia

jak chca sobie strzelic w kolano to co ja poradze?

1 polubienie

Jak dla mnie Dudka jest nieco skończony i szczerze wolałbym tam już Tuska lub Trzaskowskiego

Bo Szymon Hołownia to wiadomo, że ma swoją partię Polska 2050 …

1 polubienie

Wielu ludzi uważa, że normalnych ludzi z PO już wykopali i teraz to tam tragedia… No i widać co się dzieje z Borysem Dudką…

Widocznie uznali ze to ostatnia szansa aby odwrócić to co juz nieodwracalne.PO stała sie partią lewacką a na to w Polsce nie zawsze jest przyzwolenie…
I jest to faktycznie historia upadku od czasów KLD…
Samemu Tuskowi dziwie sie.Ja na jego miejscu juz dawno bylbym na wyspach hula-gula…Gdzies w 2001-2002 robilem material o prawyborach PO dla lokalnej tv.Zapamietalem Tuska jako JEDYNEGO czlowieka który przyciągał wzrok a nawet swoim wystąpieniem wielu zaintrygował…Byl to jednak inny czas.Znacznie zdrowszy a Tusk mial 20 lat mniej…
Partii sie nie dziwie.Od dobrej dekady,hoduje miernoty i nieudaczników,ludzi pozbawionych calkowicie jakiegokolwiek wizerunku…
To jak w szol biznesie…Dany zespół nagral 2-3 plyty,po czym sluch o nim zaginąl.Ale to wcale nie przeszkadza by po 10 latach wrócić i urzadzić sobie trase na"dziesieciolecie działalnosci" :joy:
Ludzie przyjdą!Nie ma obawy!I jeszcze bedą"wspominać swoją młodość" :joy:

3 polubienia

Ja bym chciał żeby Tusk wrocil do polskiej polityki. Przynajmniej coś by się działo.

Boże Budka a nie Dudka XD

2 polubienia

Połączyłem Dudę z Budką XD :smiley:

1 polubienie

Za tym"coś by sie działo",stoi coś ważniejszego.
Tusk,czy go sie lubi czy nie,jest człowiekiem inteligentnym.Ba!Wręcz światowym! I to go odróznia od tej masy,od tej czerni którą to spoleczenstwo niestety wybrało.
Daleko mi dzisiaj od tego co Tusk wypowiada lub co wyznaje.Ale takze chcialbym aby wrócił.
Normalnie dzień zaczynam od sportowych doniesień.Ale jak Tusk wroci,wrócą jego"celne riposty"czego motłoch nienawidzi.
A to juz samo w sobie,stanowi wartość.I to bedę z pewnością czytywal.Nawet od rana :joy:

6 polubień

Tusk platformie tylko zaszkodzi. Młodzi go nie znają a starsi znać nie chcą bo pamiętają zaciskanie pasa, podwyższony wiek emerytalny i olewanie plebsu.
Tylko Trzaskowski ewentualnie. I przeskoczenie PiSu w socjalu co jest nierealne.

PO to trup. Nadzieja w kimś świeższym jak Hołownia albo dużej koalicji np. PO-hołownia.

4 polubienia

Nie wiem ilu bedzie wspominac. Czarny PR PiS i Torunia zrobil swoje.
No i łatka zdrajcy i pieska kanapowego Merkel?
Ja dalej twierdze, ze to strzal w kolano (swoje)

1 polubienie

Tusk nie Herkules. Tak latwo tej stajni Augiasza sie nie posprząta.
A i ze “swoimi” tez bedzie mial problem. Bo niestety wielu zasluguje na bocznice kolejowa. Umieszczona na politycznym zlomowisku.

3 polubienia

To są ci co go nienawidzą.I to"bedzie sie działo",jest trafnym nazwaniem.
Jest oczywiscie i druga strona medalu.Jak dojdą do glosu ci co w jego osobie znajdą ofiare do kopania i jeszcze bedą sie wspierac pismakami z partyjnym nadaniem,to nasze rodzime szmbo faktycznie moze przebić kolejne rekordy.

2 polubienia

I to jest tragedia, żeby nadzieją była partia bez programu i idei :slightly_smiling_face:
Wygląda na to, że jednak Polska musi zaliczyć krach finansowy, żeby zrozumieć że populizm jest tak samo zły jak komunizm.
Niestety PO przestało być partią liberalną, a ściganie się na rozdawnictwo z PiSem całkowicie niszczy ich wiarygodność.

3 polubienia

Holownia jak Palikot, czy nieco wczesniej taki jeden co byl naczelnym Fakty i Mity a teraz pisuje grypsy z wiezienia to typowe lansowanie swojej osoby. A w tym to prezesa nie przebija. @Devil @666 @collins02

2 polubienia

Ja pier…Skąd sie to bierze???
Dlaczego kazdy kto sie ośmieli zwracać uwage na inne aspekty,[juz nie mówie o Tygodniku Powszechnym bo na tym forum to jest strzal nie w kolano a w serce!] od razu jest wyzywany od populistów.Stawiam majątek ze nikt nawet nie wie,co to słowo oznacza.
Uważam dokladnie na odwrót.Bez wzgledu na pieprzone obelgi,każde,KAŻDE rozwiazanie [poza Ikonowiczem oczywiście] jest lepsze niz to co mamy dzisiaj.
A Holownia jest,przynajmniej na papierze-innej mozliwosci dotąd nie mial,najlepszym rozwiazaniem.Choćby juz tylko z tego wzgledu ze odwoluje sie nie do czerni ale do inteligencji.To oczywiscie skrót myślowy ale nie zamierzam tu drukować do rana.

2 polubienia

Nie wierzę ludziom, którzy tak łatwo zmieniają poglądy (lub je ukrywają) - Hołownia jeszcze kilka lat temu był katolickim działaczem, teraz milczy na temat kościoła.

3 polubienia

Tygodnik Powszechny to ostatnio glos rozsadku wolajacego na puszczy.
Polityka w ogole wymaga przewietrzenia. Wyslanie aeropagu sklerotykow na emeryture na dobry poczatek? I poslanie paru harcownikow typu Bosak w prawdziwe kamasze.

Co do Holowni mam tylko zastrzezenia, co do nadmiernego lansu wlasnego nazwiska. Na tym ekipy politycznej nie zbudujesz.
Szczesliwie dzis moim problemem jest pojsc w ten upal na ryneczek, zaczyna sie od 18.30 i kupic zapas swiezej zieleniny na weekend :grinning::wink:

Rozumiem ale to nie do końca prawda.Jest wrecz dręczony takimi pytaniami.Tylko to wynika z tego ze Tygodnik Powszechny zostal uzanany za “zdrajców"w oczach niektorych biskupów a to co sie moze dziac na falach RM,moge sobie jedynie wyobrazić…
Poza tym…Tam gdzie zaczyna sie polityka,tam zaczyna sie gra.I tutaj nie ma lepszych czy gorszych.Ani tym bardziej takich co przejdą przez wszystko w bialych rekawiczkach…
Ja w kazdym razie,nie przypominam sobie nawet jednego polityka który byłby"wzorem cnót wszelakich”.
A to wobec czego jesteśmy mniej lub bardziej tolerancyjni,na ogół wynika z naszych przekonań.Naszych a nie z czegoś niepodważalnego dla wszystkich.

4 polubienia

A PO było kiedyś wiarygodne?

2 polubienia

hehehe! A, która partia w Polsce jest wiarygodna? Albo była? Chyba, że pierwsza po transformacji, ale przepadła bez śladu.

3 polubienia