Czy tak, czy nie, zapraszam na quiz z tej wspaniałej książki
Mój wynik 11/13
Oto mój wynik - 8 / 13 …
Na ile oceniacie moją intuicję ? bo książki nie czytałam
9/13…We wszystkich prawie,wybieralem z dwóch…Ale jednak dawno tego nie brałem do rąk
Komplet. Takich książek się nie zapomina. Mam jeszcze kilka przeczytanych, treści, których nie zapomnę razem ze szczegółami.
12/13, nie pamietam co zle…
Nie wszystko wiedzialam, bo ja jak wykle nie zwracam uwagi na szczegoly tylko na to co dla mnie interesujace
Ksiazka rzeczywiscie wspaniala
A Maly Ksiaze byl znacznie bardziej harmonijny od naszego Harmonijnego
12/13, tylko ostatnie źle. Wyobraźcie sobie, że Mały Książę, mimo, że jest to druga po Biblii najczęściej drukowana książka, nie jest wcale popularna za oceanem. Kilka lat temu to odkryłem w trakcie rozmowy z grupą znajomych. Ani jeden jej nie czytał, a byli to niegłupi ludzie.
czytalam raz i to bardzo dawno i juz do ksiazki nie wrocilam.
uwazam, ze dzieciom nie musi sie podobac.
cos tam jednak zapamietalam, bo wyszlo 10/13
13/13 Czytałam dawno, ale niedawno oglądałam film.
ja tez przypadkiem przeczytalam jako dziecko - kolezanka dostala jako nagrode za zbiorke makulatury, ja zreszta tez jakas francuskiego autora to sie wymienilysmy do poczytania.
Jak mój syn był mały zawsze prosił, żeby mu czytać “Kubusia Puchatka”.
Przeczytałam mu tę książeczką chyba z tysiąc razy i teraz jak słyszę Puchatek to dostaję białej gorączki
ja wlasciwie nie pamietam czasow jak nie umialam czytac, wiec rodzicom tej i innych udrek oszczedzilam.
albo cwanie mnie wzieli pod wlos, zeby nie musiec mi glosno czytac?
7/13. Do niektórych lektur trzeba wracać.
Nie tylko dopuszczam ale jestem tego pewna!
Tak jak i tego ze jestesmy odpowiedzialni za to co oswoimy.
Ksiązka czytana wielokrotnie. Ostanio jakoś tak zimą lub wiosną, wspolnie z córką, na głos.
A ja zawsze lubiłam czytac na glos.
I po tym jaksię daną rzecz czyta na glos( dobrze czy cięzko) ocenialam stronę jezykową ( nie treść!) książki.
Nie wiedzialam ze jest tez film
Polski?
Przeczytalam raz ksiege 700 stronnicowa na glos (po niemiecku)
Polecam, swietna metoda nauki jezyka
Nie, nie polski.
Film jest na HBO GO z 1974 roku.
10/13
Czytalem z rok temu, a nie pamiętam wszystkiego.