Dowcip jak z czasów komuny

Na szczycie klimatycznym spotkali się Duda z Trumpem. W czasie rozmowy Trump mówi: W USA jest demokracja. Każdy może powiedzieć, że prezydent USA jest idiotą, i nic nie można mu zrobić
Duda na to: U nas też jest demokracja. Też każdy może powiedzieć, że prezydent USA jest idiotą, i nic nie można mu zrobić…

Tymczasem w Polsce…

Co myślicie o karaniu za nabijanie się lub za mówienie prawdy o prezydencie RP?

3 polubienia

Przecież nie można publicznie znieważać prezydenta i nie ma to nic do demokracji.
Ale jednak są zatrzymania? O to super niech im tam pokażą żeby zapamiętali :rofl: xd

Duda to podnóżek Kaczyńskiego. Czy znieważyłem prezydenta?

1 polubienie

W internecie można wszystko. To nie znieważenie według mnie zresztą… Oni tam gadali gorsze rzeczy… O których nie można powiedzieć że “to prawda” przeciez

Ale u nas pani od kampanii dudy mówiła dziś o granicach wolności słowa. Bo hejt może zabić i naruszyć interes państwa. Obelgami pod adresem Andrzeja w trakcie rocznicy zaślubin z morzem już zajmuje się prokurator.

Państwo polskie działa. Banaś i Kaczmarek już to wiedzą.
USA to wolny kraj. Pamiętaj.

1 polubienie

Jasne bo w USA można zrobić wystąpienie na rynku i i mówić że trump to ku**wa trump to h… UJ itp i nic za to nie grozi xd

1 polubienie

Z Tobą naprawdę ciężko rozmawiać, chyba masz problemy ze zrozumieniem tego co ludzie piszą… :roll_eyes:

Kiedyś prezydentów i premierów znieważali ekstremiści, teraz robią to zwykli obywatele… Kiedyś ekstremiści byli tolerowani przez policję i inne służby jeśli nie byli zagrożeniem. Teraz zwykli obywatele zostają aresztowani za sprzeciw wobec władzy. Nadal nie widzicie, że PRL się odrodził??

3 polubienia

To właśnie z wami ciężko rozmawiać wy nic nie rozumiecie co pisze… Przykład pytanie o samorządach i homo pedofili… Zresztą nie rozumiem czego ty nie rozumiesz w mojej odpowiedzi i uważasz że ja nie rozumiem tego do czego odpisuje xd przecież odpisałem na temat.

Ale nikt Dudy od chooooyów ani coorev nie wyzywa, a nazwanie Dudy durniem to i tak delikatnie moim zdaniem. Jak się nauczysz języków, to obejrzyj sobie któryś amerykański szołów z serii “tonight” i zobaczysz co można mówić o prezydencie USA.

1 polubienie

Jakich języków mam się nauczyć? I takie coś nie przeszło by w Polsce? W Polsce też można się śmiać z polityków i prezydenta przecież… Xd

Gdyby w US wsadzali na 3 lata każdego prezentera z TV, który o którymś prezydencie US wyraził się “Dureń” (fool lub moron), to telewizja by nie miała co nadawać wieczorem.

2 polubienia

Ale w Polsce panuje kultura i nikt tak nie bluźni w tv

Ciągle nie mogę zrozumieć tych trolli, jeszcze ci co dostają kasę od wpisu to przynajmniej mają namiastkę pracy, ale co z tymi co się babrają w gnojówce za darmo??

2 polubienia

Ale mnie powaliłeś tą “cool-turą”. W szczególności w TVP (wystarczy obejrzeć występy “komedianta” Pietrzaka)

2 polubienia

Nie można obrazić kogoś, kogo nie ma.
Od pięciu lat mamy wakat na stanowisku prezydenta. Chwilowo całością kieruje szeregowy poseł.
Na chwilę obecną możnaby jak w starożytnym Rzymie… powołać konia na to stanowisko… i z pewnością elektorat by klaskał i mówił że to najlepszy prezydent…
Jedynie Gazeta Polska musiałaby zmienić nagrodę na Koń Roku.

4 polubienia

A bo to jednemu psu Burek? Tfu, przepraszam Duda?

1 polubienie

Ten rzymski zle nie skonczyl, co prawda zabrano mu zloty zlob i stajnie z jedwabnymi zaslonami, ale zwykle koryto mial pelne i uzywal sobie na klaczkach do konca zycia, bo ponoc wyjatkowej urody byl. :face_with_monocle::sweat_smile:

2 polubienia

Zatrzymali go w Łowiczu, to niechże tam zostanie… :joy:

1 polubienie

Ja mam pytanie - czy “panujący” prezydent prowadzi swoją kampanię jako “kandydat” czy jako “prezydent”? Skoro jednych można wyzywać a JEDYNEGO nie - to gdzie sprawiedliwość i równe traktowanie “krzyczących”?

4 polubienia