Tak to jest jak wszyscy na Zachód wyjeżdżają …
Wyrobił się jak gacie w kroku.
To nie da żarty. Przy kazdej epidemii po okresie poluzowania pojawiają sie ogniska wtorne. Niektore kraje już są na to przygotowane, a obywateli urabia sie propaganda lagodnego optymizmu.
Ale mam wrazenie, ze na świecie to dopiero początek wymierania
Nie wien od czego zalezy bezobjawowosc i przezywalnosc - moze dieta, genetyka, nastawienie psychiczne? Pojawili sie pierwsi przyjezdni z Madrytu. Poznac ich latwo. Cosik wyblakłe i w maseczkach na spacerze, gdzie msjblizyszy blizni kilka metrow. Tubylcy maseczki noszą jak rozsądek podpowiada i zdaje się doszlismy do wniosku, ze maseczka ma szyi chroni równie dobrze jak na nosie jak nikogo za blisko nie ma.
A słońce i tak wszystko wypali.
Tak Słońce to wypali jak na Bliskim Wschodzie XD W Izraelu czy Iranie znowu jest nawrót pandemii … Zresztą nie tylko tam …
Slonce wypali, ale najpierw trzeba zachować pewne zasady higieny. Na wejsciu.
Sa wirusy, ze kijem nie dobijesz. HIV też koronawirus, ale wypelniony DNA nie RNA i metody nie ma.
Ja czas kwarantanny spędziłam systemujac wiedze o wirusach i wykorzystując bezczelnie wiedzę koleżanki biologa od wirusów i miłośniczki kotów domowych. Znasz skads taką upierdliwość
Koalicji bylo siedem, tyle co grzechów głównych
Nie, nie znam
to dopiero poczatek.
solsticio czyli przesilenie letnie?
nie wiem jak to ma byc i co bedzie
filmik tym razem ustapie i obejrze
dobra wytrzymalam do drugiej minuty przekazu
Polemizowałbym.
Po pierwsze: koronawirus zamknął w domach niemal wszystkich Polaków; PO zamykało naprawdę nielicznych.
Po drugie: koronawirus ma u nas niemalże 1400 ofiar śmiertelnych, nadal działa i nie wybiera; seryjny samobójca działał bardzo selektywnie i liczba jego ofiar jest nader mizerna.
bede polemizowac
covid jest zaraza
ogonoswiatowa zreszta.
smiertelnosc? jak sie stworzy warunki (skupiska ludzkie) jest niebezpieczny
ja to pisze z punktu siedzenia i widzenia gdzie nawet w metropoliach Elche czy Alicante nie trzeba bylo robic z lodowiska miejskiego kostnicy czy przerabiac terenow wystawowych na szpitale
jestem dzieckiem szczescia, bo mnie to dotyka tylko troche?
widzisz ja starej daty - moje babcie kiedy hiszpanka szalala mialy niecale dwadzieścia lat, ja teraz jestem w grupie ryzyka, bac sie?
wirus jest wirusem, przeznaczenie przeznaczeniem
carpe diem kolego, nie tracac glowy
Seryjny samobójca ciągle działa. Kostecki coś o tym wie. Wystarczy, że wyszło na jaw, że Kuchciński dupcył nieletnie Ukrainki i już sobie seryjny samobójca o swoim istnieniu przypomniał. I to lepiej niż w przypadku Leppera. Tamten przynajmniej wisiał, ten powiesił się na leżąco na łóżku, wbrew prawom fizyki i biologii.
Ale PIS robi wszystko lepiej, to seryjny samobójca plus
Najłatwiej podać jeden przykład…
A ten jak mu tam generał popełnił samobójstwo w garażu strzelając sobie dwa razy w głowę za czasów PO XD Przynajmniej były takie informacje. No i za pisu seryjny samobójca jest zdecydowanie mniej aktywny. O działalności tego POwskiego to można książkę napisać
Daj źródła, a nie powtarzaj propagandę TVPiS
Tvppis? Jakbyś nie wiedział to o takich rzeczach nie mówi się w mediach typu tvp TVN dla ciemnego ludu XD aha ale jeżeli znowu dam link do jakiegoś nieznanego źródła to będzie że to nie prawda bo nie mówili o tym w TVN/tvp…
W ogóle jestem zdziwiony ze o tym nie wiecie?? Czyli nie było w głównych mediach
Czyli nadal żadnych konkretów. Przyzwyczaiłem się już
Jan nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio TVN oglądałem.
Ale co mam Ci podać? link do tekstu gdzie ktoś tak pisze czy mówi na YT przekonując że jest pewny bo ma takie i takie dowody? Xd