Duda powiedział że PO, gdy rządziło, było gorsze dla Polski niż aktualnie koronawirus

Tak to jest jak wszyscy na Zachód wyjeżdżają …

3 polubienia

Wyrobił się jak gacie w kroku.

2 polubienia

To nie da żarty. Przy kazdej epidemii po okresie poluzowania pojawiają sie ogniska wtorne. Niektore kraje już są na to przygotowane, a obywateli urabia sie propaganda lagodnego optymizmu.
Ale mam wrazenie, ze na świecie to dopiero początek wymierania
Nie wien od czego zalezy bezobjawowosc i przezywalnosc - moze dieta, genetyka, nastawienie psychiczne? Pojawili sie pierwsi przyjezdni z Madrytu. Poznac ich latwo. Cosik wyblakłe i w maseczkach na spacerze, gdzie msjblizyszy blizni kilka metrow. Tubylcy maseczki noszą jak rozsądek podpowiada i zdaje się doszlismy do wniosku, ze maseczka ma szyi chroni równie dobrze jak na nosie jak nikogo za blisko nie ma.
A słońce i tak wszystko wypali.

3 polubienia

Tak Słońce to wypali jak na Bliskim Wschodzie XD W Izraelu czy Iranie znowu jest nawrót pandemii … Zresztą nie tylko tam …

Slonce wypali, ale najpierw trzeba zachować pewne zasady higieny. Na wejsciu.
Sa wirusy, ze kijem nie dobijesz. HIV też koronawirus, ale wypelniony DNA nie RNA i metody nie ma.
Ja czas kwarantanny spędziłam systemujac wiedze o wirusach i wykorzystując bezczelnie wiedzę koleżanki biologa od wirusów i miłośniczki kotów domowych. Znasz skads taką upierdliwość :stuck_out_tongue_winking_eye::wink:
Koalicji bylo siedem, tyle co grzechów głównych

1 polubienie

Nie, nie znam :wink: :rofl: :thinking: :innocent:

1 polubienie

I tyle w temacie.

1 polubienie

to dopiero poczatek.

2 polubienia

A co do wyborów to …

A wybory w te niedziele sa ponoc …

solsticio czyli przesilenie letnie?
nie wiem jak to ma byc i co bedzie
filmik tym razem ustapie i obejrze

1 polubienie

dobra wytrzymalam do drugiej minuty przekazu

1 polubienie

Polemizowałbym.
Po pierwsze: koronawirus zamknął w domach niemal wszystkich Polaków; PO zamykało naprawdę nielicznych.
Po drugie: koronawirus ma u nas niemalże 1400 ofiar śmiertelnych, nadal działa i nie wybiera; seryjny samobójca działał bardzo selektywnie i liczba jego ofiar jest nader mizerna.
:crazy_face:

4 polubienia

bede polemizowac
covid jest zaraza
ogonoswiatowa zreszta.
smiertelnosc? jak sie stworzy warunki (skupiska ludzkie) jest niebezpieczny
ja to pisze z punktu siedzenia i widzenia gdzie nawet w metropoliach Elche czy Alicante nie trzeba bylo robic z lodowiska miejskiego kostnicy czy przerabiac terenow wystawowych na szpitale
jestem dzieckiem szczescia, bo mnie to dotyka tylko troche?
widzisz ja starej daty - moje babcie kiedy hiszpanka szalala mialy niecale dwadzieścia lat, ja teraz jestem w grupie ryzyka, bac sie?
wirus jest wirusem, przeznaczenie przeznaczeniem

carpe diem kolego, nie tracac glowy

4 polubienia

Seryjny samobójca ciągle działa. Kostecki coś o tym wie. Wystarczy, że wyszło na jaw, że Kuchciński dupcył nieletnie Ukrainki i już sobie seryjny samobójca o swoim istnieniu przypomniał. I to lepiej niż w przypadku Leppera. Tamten przynajmniej wisiał, ten powiesił się na leżąco na łóżku, wbrew prawom fizyki i biologii.

Ale PIS robi wszystko lepiej, to seryjny samobójca plus :rofl: :rofl:

5 polubień

Najłatwiej podać jeden przykład…
A ten jak mu tam generał popełnił samobójstwo w garażu strzelając sobie dwa razy w głowę za czasów PO XD Przynajmniej były takie informacje. No i za pisu seryjny samobójca jest zdecydowanie mniej aktywny. O działalności tego POwskiego to można książkę napisać :rofl:

Daj źródła, a nie powtarzaj propagandę TVPiS :wink:

4 polubienia

Tvppis? Jakbyś nie wiedział to o takich rzeczach nie mówi się w mediach typu tvp TVN dla ciemnego ludu XD aha ale jeżeli znowu dam link do jakiegoś nieznanego źródła to będzie że to nie prawda bo nie mówili o tym w TVN/tvp…

W ogóle jestem zdziwiony ze o tym nie wiecie?? Czyli nie było w głównych mediach

Czyli nadal żadnych konkretów. Przyzwyczaiłem się już :wink:

2 polubienia

Jan nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio TVN oglądałem.

2 polubienia

Ale co mam Ci podać? link do tekstu gdzie ktoś tak pisze czy mówi na YT przekonując że jest pewny bo ma takie i takie dowody? Xd