Oglądałam
Mimo, że jej książki nie porwały mnie, ze względu na styl pisarski, bo sam ich sens podziwiam, to jestem dumny z tego, że jestem rodakiem pani Olgi Tokarczuk.
Polacy i tak nie czytajÄ….
Ale wykład o świecie wyłożyła ciekawy.
A ja to nie Polak?
Ty latajÄ…cy holender.
O, Holender!
czytalam wypowiedz “mynystra Glynskyego” - juz zaczal sie czepiac i cenzurowac…
Jaki rzÄ…d, taki minister, jaki minister, takie wypowiedzi.
daj spokoj, toz to gorsze niz odkrywca San Escobar…
Fajne i wzruszajÄ…ce.
Oby nam sie to zdarzalo jak najczesciej…
Przeciez wczesniej “ubolewal” ze nie czytal…
Jeszcze jeden co wie o kosciele wszystko ale na mszy nigdy nie byl…
Jeszcze jeden"kinoman"ktory nie byl w kinie?
Konia kuja, zaba lape podstawia.
I te zaproszenia?
W koncu Mahomet do gory czy gora do Mahometa?
Zamiast zorganizowac uroczyste powitanie, raut i jakis medal czy inny order wysuplac to pozal sie boze dzentelmeni usiluja ja “na dywanik” wzywac. Dobrze, ze nie noca…
Spotkanie pani Tokarczuk z Minister Amandą Lind…zobaczcie jakie podobieństwo
jesli chodzi o stroje to tam sie je uzgadnia ze sporym wyprzedzeniem. swego czasu byl wywiad z Gabrielem Garcia Marquez kiedy opowiadal jakie mial “przeboje” bo nagrode Nobla chcial przyjac w stroju stylizowanym na kolumbijskiego paisano (to taki wiesniak-tubylec po naszemu)
udalo mu sie, ale buty juz musial zalozyc, a chcial sandaly…
Chodziło mi o podobieństwo rysów twarzy, fakt pani Tokarczuk jest nieco starsza, ale w artykule na onecie to zdjęcie jest przedstawione w powiększeniu i wyglądają jak siostry
ponoc kazdy ma na swiecie swojego blizniaka?
To uważaj, bo nazwą Cię nacjonalistą, albo nawet nazistą ;(. Mnie to spotkało, gdy powiedziałam, że jestem dumna z polskich siatkarzy Nie mam być dumna z Polski, bo to tylko nacja. Liczy się Europa ;(
Oooo…Wlasnie wlasnie…mnie to samo spotkalo.Co wlasciwie traktuje jako zdrade.
Byla tu taka jedna co nazywala mnie np. faszysta,ze uzyje tego najbardziej wyswiechtanego tekstu…