Pogodę w Polszy kształtują cieplejsze masy powietrze z południa. W Niemczech chłodny front z zachodu. I tak jest ciepło jak na listopada. Oby tak do marca
Bo jest robiona z zacieru z winogron i dojrzewaja w beczkach po winie (musza byc z drewna z drzew lisciastych - najczesciej debu, choc niektore bodegi stosuja z wisni czy innych drzew owocowych. To tyle w teorii. Te najtansze, przemyslowe to chyba tylko kolo beczki stoja. Ponoc aromatyzuje sie je wiorkami w stalowych kadziach.
Dziekuje za informacje
Dobrze wiedziec zanim znow naleje do kieliszka
A te przemyslowe to masz na mysli te, co sprzedaja w marketach? Bo ja tam kupuje (ale najwazniejsze, ze pomaga na krazenie)
To trzeba butelke obejrzec - te, ktore maja podane ilosc lat lezakowania ( normy sa bodaj od 3 lat w gore muszą co najmniej ten czas spedzic w prawdziwej beczce) data na nalepce sugerowac sie nie mozna, to najczrsciej rok zalozenia destylarni.