Dzień dobry w Dniu bez Przekleństw

Inne dzisiejsze dni to:

• Dzień braci Wright
  • w Kanadzie: Dzien Syropu Klonowego
  • Ogólnopolski Dzień Rozmów Twarzą w Twarz
  • w Starożytnym Rzymie – w tym dniu był początek Saturnaliów
    Edit:
  • dzisiaj również przypadają urodziny Jorge Mario Bergoglio znanego jako Papież Franciszek @collins02 dzieki za te informacje)

A ja mam pytanie: czy ktoś wie, co to za roślina?

Wyglada na mahonie, w przeciwienstwie do trujacego ostrokrzewu ma fioletowe owoce. Latem kwitnie na zolto.

Tez tak przypuszczalam, ale cos mi do tej machonii nie pasuje
Ale jak ty piszesz…to jeszcze raz sprawdze

Fatalnie sie sklada bo ja mam ochote na same brzydkie wyrazy…(:

Ja to mam na dzialce w Polsce. O ile jeszcze jest. Bo tam nie bylam cos 7 lat, a rosnie co chce, czasem tylko jest mieszkaniec ze wsi obok, chrust i nadmiar samosiejek na opal zbierze. Ponoc grzyby tam tez sa?

O kuwra mać! O ja piedrolę, co za szmaciarz taki dzień wymyślił? :stuck_out_tongue_winking_eye:

@birbant
Masz u mnie duzy minus i dziwie sie sobie ze cie jeszcze lubie :crazy_face:
Ale jak to powiadaja starozytni chrzescijanie: “Daleko ci do tego bys byl zlym czlowiekiem. Idz wiec i popraw sie!” Amen

@elsie
Moze jednak wytrzymasz do polnocy, tak jak w wigilie wytrzymalas aby po polnocy rzucic sie na smaczne jedzenie
Po polnocy mozesz nadrobic

Dzień dobry. Dzień bez Przekleństw to mój dzień, bo akurat nie przeklinam. Niestety, nie świadczy to dobrze o mnie, bo ponoć przeklinają ludzie inteligentni :frowning:

…czyli najwiecej inteligentow byloby przy budce z piwem?
Badz zadowolony wiec, ze nie przeklinasz :smiley:

Tam to ćwierćinteligenci, a to zawsze coś :wink:

…ale jak sie zejdzie czterech to juz wychodzi cala intteligencja :crazy_face:

Fakt. A poza tym nie mam towarzystwa…

A wiecie kto dzisiaj ma urodziny?
Papież Franciszek!
A takze,jeden z najbardziej charakterystycznych aktorów,Wes Studi,aktor i rezyser,Bill Pulman,nasz aktor Andrzej Zaorski oraz slynna biegaczka angielska,Paula Radcliff.To takze data urodzin Erskine’a Caldwela :slightly_smiling_face:
I jeszcze Władysław Broniewski.

No to dziwne ze w moich kalendarzach o tym nic nie ma
Dzieki za Informacje. Wpisze do tytulu jezeli pozwolisz

Ooo, PAPA! Ja go bardzo lubie! :slight_smile:

Wiemy, bo tak ladnie o nim piszesz :smiley:

Dla mnie niesamowity Czlowiek…

@elsie
MASZ RACJE !!!

a teraz sie wylaczam, bo przygotowywalam posty na kolejne dni a pakowanie czeka.
Ale skorzystalam zastepujac ciebie, bo moge zaprezentowac moje ulubione dziela i jak ja je widze

O kur*#a mać!