Dzień dobry w Dniu Polskiej Statystyki

Nie wiem co jest szczególnego w polskiej statystyce, ale może ktoś będzie wiedział. Ja czytałam ostatnio o “legalnym” fałszowaniu statystyk i byłam zaszokowana
Poza tym mamy światowo:

• Światowy Dzień Didżeja
  • Światowy Dzień Drzemki w Pracy
  • Światowy Dzień Tego co Wspaniale i Imponujace. Co wedlug was jest takie wspaniale?oraz:- amerykanski Dzien Paniki
  • Dzień “Urodzin” Barbie

image

2 polubienia

Dla mnie wspaniała jest wiosna: wszystko budzi się do życia!

1 polubienie

Dzien paniki to sie ostatnio przeniosl do Europy.
Choc i amerykanska gielda zwariowala.

2 polubienia

Wierzę tylko w te statystyki, które sam sfałszowałem.

Winston Churchill
4 polubienia

Stopniowanie słowa “kłamstwo”:
Kłamstwo, cholerne kłamstwo, statystyka.

3 polubienia

Ja jestem wspaniały i imponujący.

1 polubienie

Ja mam dzień didżeja… i to jak pięknie…w poniedziałek, gdy dj odpoczywa :stuck_out_tongue:

2 polubienia

@Devil
image

1 polubienie

@anon86894402
No to doskonale!
image

1 polubienie

@Bingola
Szkoda ze masz racje

@ZiraaeL
:dizzy_face:

@elsie
A u nas tak jak na zdjeciu :worried:

1 polubienie

@okonek
Podobno wirus ma wplyw na gospodaeke
A moze nie sam wirus tylko panika?

1 polubienie

nie tylko.
strefy kwarantamnny, zamykanie zakladow pracy, szkol, klopoty z transportem czy chocby inieruchomiony sektor uslug tutystycznych, ktory byl wazna czescia systemu redystrybucji dochodow?
gospodarke mamy globalna - wiele polproduktow robi sie w jednym czy dwoch miejscach skad sa rozsylane.
nie mowiac juz o tym, ze wiele krajow pewnych rzeczy nie produkuje zdajac sie na import lub wymiane na swoje produkty - gospodarka to ciagly ruch - zatrzymanie tego to powazne problemy.
tym bardziej, ze zmniejszona produkcja potrzebuje mniej surowcow w tym ropy - juz cena zjechala ponizej kryzysu spowodowanego pierwsza wojna z Irakiem.
a Putin kontrolujacy (jeszcze) Wenezuele idzie na wojne o ten produkt z Arabia Saudyjska i Iranem.

1 polubienie

@okonek
Masz racje, o tym wszystkim nie pomyslalam. U nas w radiu juz sa apele zeby zatrudniac pracownikow na czas - zeby nie zamykac zakladow pracy (duza nieobecnosc) chyba

Wspanialy jest sukces.Zwyciestwo.Przelamywanie siebie w dazeniu do sucesu.Pokonywanie przeciwnosci losu.To oczywiscie jedna z wielu interpretacji ale o takiej wlasnie mysle.I taka zawsze mnie wzrusza.

1 polubienie

@collins02
To ja mialam sporo takich “wspanialosci”. Nie zawsze jednak to co osiagnelam bylo tym, na co oczekiwalam

raczej elastycznoes godzin pracy w duzych aglomeracjach to proba likwidacji “godzin szczytu” w komunikacji miejskiej. moze przyjmie sie na stale?

1 polubienie

Pięknie! U nas wczoraj też tak było.

1 polubienie

Oj, panika, masz racje! Wirus to pikuś.

1 polubienie