Dzień Wróżki Zębowej (nie wiem czy w Polsce znane)
Dzień Florystyki
W związku z Dniem Florystyki przedstawiam zdjęcie storczyka, którego znalazłam 11 (!) miesięcy temu (zdjęcie wstawiałam na starym pytamy) i dotąd jeszcze choć trochę sfatygowany - się trzyma! Zdjęcie sprzed 11 miesięcy wstawiam w pierwszym pytaniu
Powinnam, więc powiem coś, co sprawia niektórym kłopot w quizach. Siekaczy jest osiem. Stałych lub mlecznych. Są to wszystkie jedynki i dwójki. Trójki to już kły.
Wróżka zębuszka? Oczywiście, że w Polsce jest. Dzieciaki gubią mleczne siekacze w wieku najczęściej ok 6 lat (czasem wcześniej troszkę). Zdarza się, że takiemu ruchomemu ząbkowi trzeba pomóc wyjść. U mnie dziecko zawsze dostaje swój ząbek zapakowany w mini torebeczkę foliową i w obecności rodzica ma tłumaczone, że ten ząbek powinno położyć pod poduszką, to w nocy wróżka zębuszka zabierze go a w jego miejsce zostawi jakiś prezencik lub pieniążek.
Pewnie ze znane.Wróżka zębuszka obdarowywała po kazdej wizycie moją córkę u dentysty
Pasy czyli Cracovia!Kumple Lecha a poza tym,kiedys tam,dawno temu,moi kumple.Pozdrowiłbym…
@Daniel86
Ja rowniez obywam sie bez Facebooka
Z tego co wyczytalam ten Dzien obchodzony jest od 2012 roku
Wczesniejszych danych nie znalazlam
Dzien ten jest zwiazany z czasem postu kiedy to u nas niektorzy deklaruja rezygnowanie w tym czasie np z:
alkoholu
uzywek
nawet calkowita rezygnacje z wszelkiego plastiku
i wlasnie od jakiegos czasu z Facebooka na rzecz kontaktow osobistych