Dzień dobry w Dniu Tira

I w dniach:

• Dzień Przeciągania Liny (to chyba w Polsce mało popularne?)
  • Dzień Banana
  • Dzień Sieci " Diaspora" (ja sie na tym nie znam, kto może wytłumaczyć?)
  • oraz “Po prostu Taki Sobie Dzien” wymyślili Amerykanie. I to ja będę świętować

A to trochę wody dla ochłody (Ostsee czyli Bałtyk w Kiel)
Bo znów upały

3 polubienia

Diaspora to chyba rozproszenie. A u na na pewno przeciaga sie…strune!

3 polubienia

Nie bardzo rozumiem, ale tu chodzi o Community-Projekt. Diaspora

Projekt diaspora *

Zasady społeczne

Wytyczne dotyczące bycia częścią społeczności diaspory *

diaspora * zapewnia każdemu stworzeniu - bez względu na wiek, wielkość ciała, niepełnosprawność, pochodzenie etniczne, tożsamość i ekspresję płciową, poziom doświadczenia, narodowość, wygląd osobisty, rasę, religię lub tożsamość seksualną i orientację - możliwość połączenia w sposób zdecentralizowany sieć społeczna.Aby pomóc nam wszystkim uzyskać jak najlepsze wrażenia z diaspory *, wyobrażamy sobie społeczność, która będzie szanować z szacunkiem.

Koncepcja zdecentralizowanej sieci diaspora * nie pozwala na banowanie członków. Rozważna interakcja oparta na ideach społeczności diaspory * jest zatem kluczowa dla dobrobytu tej sieci.

Jako wspólnota diaspory *, jesteśmy razem przeciwko wszelkim rodzajom dyskryminacji i wykluczeń. Nie akceptujemy komunikacji opartej na zasadach szowinizmu i nacjonalizmu.Odrzucamy rasistowskie uwagi i lekceważenie historycznej i obecnej faszystowskiej przemocy.Sprzeciwiamy się wszelkim wykluczeniom i związanej z nimi przemocy strukturalnej i fizycznej.

Zachowaj spokój i bądź dla siebie doskonały!

Jak to zrobić?

• Używaj przyjaznego i integracyjnego języka.
  • Szanuj różne punkty widzenia i doświadczenia.
  • Z wdzięcznością przyjmuj konstruktywną krytykę.
  • Okazuj empatię wobec innych członków społeczności.
  • Unikaj zseksualizowanego lub brutalnego języka i zdjęć oraz nie dawaj niechcianej uwagi seksualnej ani nie rób postępów.
  • Nie trolluj, nie zamieszczaj obraźliwych lub uwłaczających komentarzy ani nie atakuj innych członków społeczności.
  • Nie nękaj ludzi, zarówno publicznie, jak i prywatnie!
  • Daj ludziom korzyści z wątpliwości. Być może źle interpretujesz to, co powiedzieli.
2 polubienia

Ewa, jestes genialna
Dokladnie o to mi chodzilo!
a nie moglam znalezc
Prosze @Bocca-Lupo o ramke

2 polubienia

To proszę dwie , dla Wiki i translatora :stuck_out_tongue: tekst był po angielsku.

Swoją drogą , ta diaspora to najlepszy regulamin dla każdego forum dyskusyjnego :v:

2 polubienia

Absolutnie nie!
Ramka nalezy sie tylko tobie
za trafne wyszukanie tego co mnie sie nie udalo znalezc
Doceń siebie!

2 polubienia

No dobra , zjem sobie do kawy kawałek babki piaskowej w nagrodę :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

O to mi tez chodzilo!
Wydrukowalabym to tutaj na widocznym miejscu

1 polubienie

No i masz zasluzona ramke!!!
Dziekuje moderatorce!

1 polubienie

Czyli takie pobozne zyczenia))

2 polubienia

Przy odrobinie dobrej woli…:wink:

1 polubienie

Jak na razie tak!!!

Diaspora słowo pochodzące z greki, Oznacza rozproszenie po świecie danej narodowości. Np; diaspora żydowska.

3 polubienia

Takiej zbitki to ja tez nie rozumiem!

2 polubienia

I to takze
Ale mnie chodzilo o to co znalazla Ewcia

1 polubienie

Dzien dobry w dniu,dzien jak codzien’’
Niezbyt upalmie,prognoza przewiduje 34°
Kawa wypita,snisdanie zjedzone,czas na relaks)))

3 polubienia

No to milego relaksu!

No, to juz bede wiedziala!

2 polubienia