Dzień dobry w Dniu Wszystkich Fajnych

…czyli nas
Dzisiaj jeszcze jest:

• Dzień Dialogu z Judaizmem
  • Dzień Sztuki

W sobote:

• Dzień Kubusia Puchatka (na pamiątkę urodzin jego twórcy A.A. Milne’a

a w niedzielę:

• Dzień Emigrantow
  • Dzień Popcornu
  • Światowy Dzień Śniegu (ale gdzie ten snieg?)

A to wspomnienie zeszłorocznego śniegu:

image

Oj u mnie idzie gwaltowne ochlodzenie, w gorach na horyzoncie na pewno snieg bedzie. I paskudny zimny deszcz na poziomie morza.
Na razie ciesze sie, ze w dzien prawie +20.

Allah Akbar.

Nie jestem wszyscy, ale fajny, to jak najbardziej. :stuck_out_tongue:

A jak tam ten fajny sfilcowany?

Dziś całkiem, całkiem. Mimo opatrunku wlazł na parapet. Ciągle prosi o pieszczoty.
Ale, widać, energia wraca.

Podstaw mu jakies krzeselko, zeby sie nie forsowal skakaniem

Na ten parapet, to, akurat wskakiwać nie musiał. Wejście, jak na promenadzie dla niepełnosprawnych.

Niedługo powiedzenie o zeszłorocznym śniegu nabierze innego znaczenia, ze względu na jego permanentny brak

U mnie, praktycznie; wiosna.

U mnie tez, ale jak pisalam jednak idzie bardzo zimny front i jeszcze zima sie nie daje. Choc deszcz bardzo sie przyda.

Ja sobie śnieg na zdjęciach oglądam…Ale nie mówmy “hop”: jeszcze jest sporo czasu!

Dzień dobry. Niektóre rzeczy są fajne właśnie dlatego, że nie są codziennością jak np. pierwszy śnieg albo pierwszy ciepły wiosenny dzień, więc trochę szkoda, że to mija z powodu globalnego ocieplenia :frowning:

Znalazłam TAKĄ CIEKAWOSTKĘ:
1993 – W Jeleniej Górze zarejestrowano najwyższą krajową temperaturę w styczniu (+17,0 °C).

Dzien sztuki…Jakiej?
No i jak mozna to jednoczesnie obchodzic z dniem popcornu?
No chyba ze dla niektorych to to samo lub chodzi o…sztuke miesa :upside_down_face:

@Mamita
A w okolicach Tarnowa w roku chyba 67 zmierzono temperature w poczatkach lutego. Wynosila +19 stopni!!!
niestety byla notatka tylko w miejscowej prasie. Widzialam wtedy ludzi w strojach letnich !!!

W 1644 roku wiosna przyszła w styczniu i pod koniec miesiąca było tak ciepło, że rośliny zaczęły kwitnąć, a w lutym wzeszło niedokoszone zeszłoroczne zboże i to tak, że wydało plony.

Czyli ANOMALIE POGODOWE to normalka!

Może będzie w maju…

A u mnie ludzie teraz w lesie zbierają kurki