Poza tym mamy:
- Dzień Okultyzmu
- Dzień Myszki Miki
- Dzień Wilhelma Tella
Poza tym mamy:
Zawsze się zastanawiałam, dlaczego jest czarna
Pierwsze kreskowki byly o ile dobrze pamietam czarno-biale. A narysowanie bialej myszki na czarnym tle to wieksze zuzycie tuszu.
Przecież to ON-ta myszka Miki
/a faceci lubią czarny kolor no i czasem czerwony…/
O antybiotykach i okultyzmie wiem bardzo mało,
ale po niektórych antybiotykach można pewnie poczuć się nietypowo
-mam na myśli różne reakcje szczególnie u alergików.
Mnie mysz kojarzy się z szarością, chociaż widziałam czarne.
Faktycznie były czarno-białe i może nie chcieli zmieniać jej wizerunku, tylko dodali kolorowe ciuchy
Juz inni odpowiedzieli
Dziwne jak sie je polaczy razem
Antybiotyki to drugi po szczepieniach kontrowersyjny temat
Moze stad ten dzien
A biale myszki? Mialam biala jako maskotke - mieszkala w terrarium. Krotko zyja niestety.
A ponoc niektorzy biale myszki z czerwonymi oczkami przypominaja na kacu
Nie wspomniałam o białych, bo kojarzą mi się z nadużywającymi, więc przemilczałam
Wlasciwie zastosowane antybiotyki to wspanialy lek.
Problemem jest ich naduzywanie i stosowanie bez wczesniejszego sprawdzenia jaki typ jest potrzebny. A juz jak od lekarza uslysze jak mnie zlapie infekcja wirusowa (zadna grypa), ze oprocz paracetamolu i srodkow lagodzacych typu domowego plus wygrzac sie ze dwa dni w towarzystwie dobrej ksiazki czy filmu w lozku da mi “oslonowo” antybiotyk??? Po ktorym nastepne dwa tygodnie jakichs probiotykow czy jak sie to tam nazywa?
Dlaczego kontrowersyjny? Po wynalezieniu antybiotyku (penicylina w 1938 r.) nastąpił przełom w medycynie i zakończyła się walka z zakażeniami.
Turniej łuczników. Uczestnicy konkursu mają trafić do jabłka umieszczonego na głowie skazańca. Jako pierwszy wychodzi zakapturzony łucznik. Mierzy,
strzela, jabłko rozcięte na pół spada na ziemię. Tłum wiwatuje. Łucznik zrzuca kaptur i głośno woła:
Raczej rozpoczal sie wyscig zbrojen z bakteriami,
Ale antybiotyki jesli sa uzyte prawidlowo nie sa kontrowersyjne.
Dzień okultyzmu?
To coś dla mnie. Pora wezwać pana ciemności.
Swietne!!!
Zaraz podesle doroslemu dziecku, niech sie tez posmieje
@Bocca-Lupo
Kontrowersyjne gdy sie je stosuje nadmiernie, na wszystko i bez potrzeby.
A czasami tak bywalo
Nie wiem jak dzis
@okonek
Otoz to!
Ale taka ciekawostka: mnie antybiotyki pomagaly na stany depresyjne!!! Dziwilam sie ja i lekarze tez dopoki sie nie okazalo ze ja stanow depresyjnych nie mam tylko czasami ostre ataki mojej choroby z takimi wlasnie ubocznymi objawami depresyjnymi.
Na ksiezyc leca, odlegle galaktyki fotografuja a medycyna stale jeszcze nie nadaza