Dzień dobry w Europejskimi Dniu Wiedzy o Antybiotykach

Poza tym mamy:

• Dzień Okultyzmu
  • Dzień Myszki Miki
  • Dzień Wilhelma Tella

image

2 polubienia

image
Zawsze się zastanawiałam, dlaczego jest czarna :wink:

2 polubienia

Ufff dziwne te dni dzisiaj.

1 polubienie

Pierwsze kreskowki byly o ile dobrze pamietam czarno-biale. A narysowanie bialej myszki na czarnym tle to wieksze zuzycie tuszu.:smile:

2 polubienia

Przecież to ON-ta myszka Miki
/a faceci lubią czarny kolor no i czasem czerwony…/

2 polubienia

O antybiotykach i okultyzmie wiem bardzo mało,
ale po niektórych antybiotykach można pewnie poczuć się nietypowo
-mam na myśli różne reakcje szczególnie u alergików.

1 polubienie

Mnie mysz kojarzy się z szarością, chociaż widziałam czarne.
Faktycznie były czarno-białe i może nie chcieli zmieniać jej wizerunku, tylko dodali kolorowe ciuchy :wink:

2 polubienia

Juz inni odpowiedzieli

1 polubienie

Dziwne jak sie je polaczy razem

Antybiotyki to drugi po szczepieniach kontrowersyjny temat
Moze stad ten dzien

A biale myszki? Mialam biala jako maskotke - mieszkala w terrarium. Krotko zyja niestety.
A ponoc niektorzy biale myszki z czerwonymi oczkami przypominaja na kacu :smiley:

2 polubienia

Nie wspomniałam o białych, bo kojarzą mi się z nadużywającymi, więc przemilczałam :joy:

3 polubienia

Wlasciwie zastosowane antybiotyki to wspanialy lek.
Problemem jest ich naduzywanie i stosowanie bez wczesniejszego sprawdzenia jaki typ jest potrzebny. A juz jak od lekarza uslysze jak mnie zlapie infekcja wirusowa (zadna grypa), ze oprocz paracetamolu i srodkow lagodzacych typu domowego plus wygrzac sie ze dwa dni w towarzystwie dobrej ksiazki czy filmu w lozku da mi “oslonowo” antybiotyk??? Po ktorym nastepne dwa tygodnie jakichs probiotykow czy jak sie to tam nazywa?

2 polubienia

Dlaczego kontrowersyjny? Po wynalezieniu antybiotyku (penicylina w 1938 r.) nastąpił przełom w medycynie i zakończyła się walka z zakażeniami.

2 polubienia

Turniej łuczników. Uczestnicy konkursu mają trafić do jabłka umieszczonego na głowie skazańca. Jako pierwszy wychodzi zakapturzony łucznik. Mierzy,
strzela, jabłko rozcięte na pół spada na ziemię. Tłum wiwatuje. Łucznik zrzuca kaptur i głośno woła:

• I am Robin Hood!
    Drugi strzelec wychodzi na dziedziniec zamkowy. Mierzy, strzela, jabłko rozcięte na cztery części spada na ziemię. Tłum wiwatuje. Łucznik woła:
  • I am Wilhelm Tell!
    Trzeci łucznik staje do konkursu. Mierzy, strzela, skazaniec trafiony w oko pada na ziemię. Tłum gwiżdże. Łucznik woła:
  • I am sorry!
1 polubienie

Raczej rozpoczal sie wyscig zbrojen z bakteriami, :rofl:
Ale antybiotyki jesli sa uzyte prawidlowo nie sa kontrowersyjne.

2 polubienia

Dzień okultyzmu?
To coś dla mnie. Pora wezwać pana ciemności.

2 polubienia

Swietne!!!
Zaraz podesle doroslemu dziecku, niech sie tez posmieje

@Bocca-Lupo
Kontrowersyjne gdy sie je stosuje nadmiernie, na wszystko i bez potrzeby.
A czasami tak bywalo
Nie wiem jak dzis

@okonek
Otoz to!
Ale taka ciekawostka: mnie antybiotyki pomagaly na stany depresyjne!!! Dziwilam sie ja i lekarze tez dopoki sie nie okazalo ze ja stanow depresyjnych nie mam tylko czasami ostre ataki mojej choroby z takimi wlasnie ubocznymi objawami depresyjnymi.
Na ksiezyc leca, odlegle galaktyki fotografuja a medycyna stale jeszcze nie nadaza :frowning_face:

1 polubienie