Na razie mam problem z przerobieniem liter na polskie i wstawianiem danych na obcy laptop. Po 19 godzinach podrozy musze tez troche ochlonac.
Wiec w skrocie. Inne dni:
Dzień Sangrii
Dzień Kolednikow
Dzień Gier
Dzień Kiczowatego Swetra Bozonarodzeniowego
A ja sie na razie wylaczam, bo wszystko na co teraz mam ochote to:
Swetra bozonarodzeniowego nie mam. Z kiczowatych wyrobow tylko czapeczke mikolajowa (nie tylko forumowa)
Sangrie lubie w letnie wieczory - najlepiej wlasnorecznie przyrzadzona, a co do solidarnosci? Za ludzka toast wznosze, za obecny zwiazek zawodowy sdecydowanie nie.
Dzień dobry. Do tej pory żyłem w nieświadomości, nie wiedząc o istnieniu Sangrii, ale gdy zobaczyłem ją w internecie, pomyślałem: fajnie wygląda i chętnie bym spróbował.
@collins02
Samolotem sam lot trwa szybciej, ale uciazliwe sa przesiadki. Z mojego miasta do metra, z metra na dworzec w Hamburgu stamtad na lotnisko w Hamburgu, samolotem do Krakowa, z krakowskiego lotniska na dworzec w Krakowie stamtad do miasta docelowego
Busem to jest te 19 godzin, ale wsiadam w Hamburgu i dojezdzam prosto do celu.
W busie ogladam wieczorem film, potem przesypiam noc jakos i dla mnie to prosciej
@collins02 pamiętam,że kiedyś też u mnie wywowałała ta informacja szok (to było na starym pytamy) i @ata-ata mi to wyjaśniła ale i tak nie rozumiem dlaczego tak długo:))
Tym bardziej ze jechalem kiedys autobusikiem,z Watford,przez Dunkierke,z 2 godz.nieplanowanego postoju,przez Francje,Holandie i Niemcy,via jakies miasteczka pod Szczecinem,do Poznania,bedac ostatnim z 9 do rozwiezienia.I trwalo to 25 godz. z kawalkiem…
Sangria sangrii nierowna.
Przepisow na to to tyle co na bigos, albo drugie tyle.
Woltaz tez ma rozmaity, w zaleznosci od potrzeb - zwykle jest to mlode czerwone wino, gazowany rodzaj lemoniady i pokrojone owoce, glownie cytrusy, ale moga byc tez jablka, morele, brzoskwinie gruszki. Dopuszczalne jest dodanie brandy.
Moja ulubiona to z rozowwgo wina z morelami i brzoskwiniami. Plus plasterek cytryny i lod.
mieszanka czerwonego wina wzmocniona wysokoprocentowym alkoholem i aromatami
czyli przemyslowy drink
jak chcesz miec prawdziwa to zrob sobie sama, skladniki sa dostepne - tylko nie uzywaj do tego cukru
lepiej fruktozy lub miodu - tylko nie kazdy lubi miod