Wez pod uwage,ze to jest na osobe,czyli lacznie z noworodkami,ludzni starymi,chorymi itp.
a co stary to miesa nie je? moja mama 85 lat to norme za kilku wegan i noworodkow wyrobi…
dla niej obiad bez miesa i kanapki bez wedliny na kolacje to ubozuchno jakosc…
owszem tlustych kielbas, boczku i kupnych pasztetow nie jada, ale reszta? wiecej niz ja. choc tez miesozerna jestem.
Moze i Twoja mama zje te 30dkg/dzien.
Ja mam to na caly tydzien,zona podobnie.
I jest wiele takich osob,ktore ie zjedza tyle miesa dziennie,
ciekawe jak oni to licza? moze od calej spredanej masy miesnej z eksportem wlacznie - bo w koncu jak cos wyjdzie z rzezni czy masarni to traci sie kontrole gdzie to jest sprzedawane.
a w ogole to licza z koscia czy bez kosci???
Mnie sie nie pytaj,jak to licza,tez mnie to zastanawialo.
Pewnie oholna sprzedaz,bo jak inaczej,
Tylko ten wynik,wydaje mi sie zbyt wysoki,
jeszcze mozna liczyc kg zywca - wtedy jescze wnetrznosci, skora i kopyta czy piora dochodza ![]()
Zywca raczej sie nie zjada)))
Bylo napisane iz,statystyczny europejczyk zjada 110kg miesa rocznie.
Europejczyk to moze i tyle zjada, nie wszystkie kraje leza w takiej strefie, ze mozna sie zielska najesc, a te kalorie jakosc trzeba zdobyc.
Tak,to bylo spozycie w unii.
Schabowy usmazony na zloto… ![]()
To ja dziś mam schabowe, bo syn przyjeżdża z dziewczyną i bardzo lubi ![]()
A misie Tatty, o takie
kiedyś nawet kolekcjonowałam. Miałam ich całkiem sporą gromadkę, ale prawie wszystkie porozdawałam dzieciaczkom, zostały mi chyba ze trzy…
Jula miala ukochanego misia Jurka. Niestety po wypraniu sie nieco…zdeformowal…![]()
Moj syn nie pozwolil rozdawac misiow
![]()
Mnie by chyba też nie pozwolił
Na szczęście dawno to było atka … ![]()
![]()
Ja też Ela miałam takiego ulubionego, któremu brzuch rozprułam, bo mnie ciekawiło co tam jest w środku. Zresztą wszystkie zabawki tak załatwiałam… ![]()
No kurczę, że ja lekarzem nie zostałam z takimi zapędami do anatomii ! ![]()
Jessu,ty jestes niebezpieczna @Aszka_J.
Strach sie bac)))
,Pokaz kotku,co masz w srodku’’ )))
Niestety zrobil sie nieokreslonego koloru i ksztaltu…
O, to ja mialam to samo!
![]()
No ! Racja Leoś, zawsze mnie ten środek bardziej interesował i mam tak do dziś !
Bo miś jak miś, każdy widzi i każdy misiem może być dziś ![]()
A co tam w misiu drzemie? Ot, zagadka… ![]()