Dzień dobry w...oczywiście w Dniu Kobiet

Co kobiety zyskały przez emancypację?
Według mnie starając się upodobnić zbytnio do mężczyzn - straciły wiele z kobiecości. Chcąc wykonywać tak zwane męskie zawody zdewaluowała się rola kobiety matki - jest zepchnięta na margines. W ogóle takie starania by być jak mężczyźni to wg mnie żadna emancypacja a męskość tutaj stawiana jest za wzór. Dlatego życzenia kolegi @Devil tak mnie cieszą, bo podkreślają nasza autentyczność i doceniają role żon i matek.
Co o tym myślicie?
Dzisiaj mamy też:

• Międzynarodowy Dzień Praw Kobiet
  • Dzień Rudych Osób
  • Międzynarodowy Dzień Planetariów
  • Dzień Korektorów Tekstu
  • amerykański Dzień Sprawdzania Baterii

A tymczasem: prawie wiosennie:

image

8 polubień

Bez pracujących i wybierających kobiet, mielibyśmy o 2/3 mniejsze PKB, a mężczyźni zadzieraliby nosa, że wszystko od nich zależy, zupełnie lekceważąc zdolności i możliwości kobiet.

2 polubienia

Ten rok jest wyjątkowy, w Ameryce kobiety w nocy z 7 na 8 marca będą spały godzinę krócej.
Wszystkiego dobrego drogie panie.
r

3 polubienia

Kwiatki po prostu się uśmiechają. Pippi też:

3 polubienia

Wokol emancypacji naroslo mnostwo nieporozumien.A najgorsze polega na tym ze nie widzi sie roznic w czasie i w epokach.
Podejrzewam ze 100 lat temu sam bym byl “sufrazysta” :slightly_smiling_face: Wowczas bowiem bylo sporo do zalatwienia i los kobiet,delikatnie mowiac,byl niesprawiedliwy i nie do pozazdroszczenia.
Jesli jednak w oparciu o TE SAME hasla,wznieca sie larum dzisiaj to jest to dla mnie czysta glupota by uzyc najlagodniejszego slowa.A wszystkie feministki nalezy wyslac w trybie pilnym,do Iranu lub Afganistanu na jakies"wakacje".
Pioro naszego kolegi,faktycznie doskonali sie w oczach.Czasem jednak nie moge sie oprzec wrazeniu ze za swoimi myslami,nie nadaza.Oto w zyczeniach odwoluje sie do “patronatu” nad zyciem ze tak to brzydko nazwe a jednoczesnie,jestem w 100% pewien ze przyklepal by jakis czarny marsz ktorego motorem napedowym jest zazwyczaj chec przyznania sobie prawa do przerywania zycia. :slightly_smiling_face:
Jesli sie myle to przepraszam.
A co do,jak sadze,glownej mysli…Faktycznie,nie ma nic gorszego niz kobieta robiaca z siebie faceta.Estetyczna obrzydliwosc na ktora nie mam slow juz od bardzo dawna.A podkreslam ten uplyw czasu bo kiedys nie bylo tego tematu :unamused:

3 polubienia

Bo mężczyzna powinien być mężczyzną a kobieta kobietą.

4 polubienia

Tyle, że kiedyś kobiety pracować mogły, a dzisiaj większość musi. Ot i zysk.

5 polubień

7 polubień

To juz czas letni czy znowu jakis pomysl w stylu # ja też?

3 polubienia

A nie mowilem?!Odsylam Cie Ata,do tematu @okonek i wypowiedzi na brazowo :rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

U nas już czas letni od dzisiaj

2 polubienia

Dzień dobry. Moim zdaniem kariera zawodowa powinna być prawem kobiet, a tymczasem można odnieść wrażenie, że to niemal obowiązek wg współczesnego feminizmu.

Być może chodzi tu o interes wielkich firm i państw. Wielkie firmy i państwa potrzebują mieć jak najwięcej pracowników i konsumentów.

3 polubienia

Kiesys tez pracowaly.
Czesto za miske zupy i zaloty pana domu. Inaczej czekala je ulica.
Zonie duzo lepiej nie bylo, tyle, ze czasem ja z domu wyprowadzono na spacer w paradnym ubranku i kosztownej obrozce.

4 polubienia

Kobiety wchodząc na rynek pracy podwoiły ilość chętnych do pracy, przez co obniżyły koszta pracy dla pracodawców. Kiedyś zwykły robotnik w USA miał dom, samochód, niepracującą żonę i trójkę dzieci. A dzisiaj?

3 polubienia

Robotyzacja tez swoje robi.
I do ta ostatnia wymaga inwestycji, więc teraz przecietny bankier ma trzy domy, pięć samochodow i awionetke. Nie liczac drobiazgu jak pelnomorski jacht. :wink:

4 polubienia

@harmonik
Mysle ze masz racje

1 polubienie

@Daniel86
Slusznie zauwazyles. Trzeba odroznic prawo kobiet do pracy od obowiazku (a nawet koniecznosci) pracy

3 polubienia

Dzień dobry dziewczynom i paniom w waszym dniu, zdrowia wam życzę po kilka reklamówek dla każdej :smiley:Będzie zdrowie to i będzie reszta - szczęście w życiu osobistym i zawodowym oraz rodzinnym, jak i praca opłacona pieniądzami

1 polubienie

@666
image

1 polubienie

@collins02
Chyba emancypacja zeszla na zla droge

1 polubienie