Dzień dobry w Światowym Dniu Dziedzictwa Audiowizualnego

Ponadto:

• w Grecji Dzień Flagi
  • Dzien Ergoterapii
  • Dzien Opowiadania Historyjek
  • Rocznica urodzin Paganiniego (1782)
  • Dzien Celowego “Gubienia” Monet (żeby uszczęśliwić tego, który znajdzie)
  • Początek czasu zimowego, przestawiamy zegary
  • i mamy…- Dzien Czarnego Kota

Ten kot pojawił sie w naszym bloku przed tygodniem. Niestety nie przedstawil sie

Mroczka%20600X400

3 polubienia

Dzien dobry bardzo.
Z moich zasobow audio-video))

Dziekuje za pozdrowienia :smiley:

Super!
Od razu mam lepszy humor

Ciesze sie,ze podoba sie moje rzempolenie))

On pewnie przyszedl do Cebie! :slight_smile:

Wiadomo! :stuck_out_tongue_winking_eye:

Mysle, ze powinnas go zaprosic… :grin:

Mamy dzisiaj trzechsetny dzień 2019 roku,
zmieniony czas i już oprócz “normalnego” syndromu niedzielnego popołudnia odczuwam ,
że jest inaczej niż wczoraj o tej samej porze.
Taka historyjka znaleziona w necie:

Jak nie pracuje to nawet sie ciesze na poniedzialek, bo wiecej zycia w miescie

Mialem kolege w liceum ktory procz tego ze byl najlepszym chyba w calej szkole,fizykiem,do zludzenia przypominal Paganiniego.
Nawet pare lat temu na jednym ze spotkan klasy,niczym sie nie roznil bo zachowal dlugie wlosy z charakterystycznym przedzialkiem…

A to ciekawe!

Mnie wsio ryba,piatek swiatek,czy niedziela))

Też to mam… Właśnie jesienią czy zimä gdy jest ciemno już po 17… :rofl:

Dodam coś od siebie; - otóż 27. 10 roku pańskiego 1918 odbył się plebiscyt w Cieszynie o przynależność do Polski lub Czechosłowacji. W sposób decydowany, ok 90% wygrali Polacy.

Dalej z tego, co pamiętam, to w 1931 roku, pilot; Franciszek Jach dokonał pierwszego oblotu szybowca polskiej produkcji o roboczej nazwie; NN-1

1924, powstał polski Korpus Ochrony Pogranicza, bodajże 3 brygady i nimi obsadzono wschodnią granicę.

I jeszcze jakaś przegrana bitwa w z Rosjanami mnie się mgliście kojarzy z 1863, czyli powstanie styczniowe. To musiałbym sprawdzić, bo pamięć u mnie nie ta,

1939 tego dnia, Niemcy aresztowali Stefana Starzyńskiego, prezydenta Warszawy.

jakos mnie ten syndrom nie dopada, ostatnio nawet polubilam poniedzialki…

Mam wrażenie,że ledowe żarówki nie działają tak jak te starego typu i mimo jaśniejszego i energooszczędnego światła nie poprawiają nastroju,
ale to może być tylko kwestia przyzwyczajenia?
W grudniu robi się ciemno już chyba po piętnastej.

Poniedziałki mobilizują,ale niedzielnie popołudnia są jakieś takie męczące dla mnie.

Ja jestem z ledowych zadowolona, choc te dajace biale swiatlo wymagaja nieco innego makijażu na wieczór, zeby upiora nie przypominac :roll_eyes::joy: