Dzień dobry w Światowym Dniu Środków Masowego Przekazu

Mamy także:

• Międzynarodowy Dzień Edukacji
  • Dzien Komplementów (pozwalam sobie go zastosować w komentarzach :grinning:)
  • amerykański Dzien Puszki od Piwa (dla @birbant , @benasek i innych ogłaszam dzień puszki z piwem)
  • Dzien Głośnego Śmiechu

Fragment gmachu szkolnego w pobliskim mieście (to tam, gdzie drzewa nikomu nie przeszkadzają):

Piwo z puszki piję rzadko. Składa się na to kilka powodów. Po pierwsze, skoro już te piwo żłopię, to pomyślałem kiedyś sobie, że niech chociaż kapsel pozostanie. Dzięki takiej “polityce” tylko z samego Lecha zostało ich trochę (tutaj tylko część kolekcji) Większość już nie do dostania i tylko na allegro je można kupić. Cena? Spora część już warta więcej niż kosztowało piwo. Może niekoniecznie tak z Lechem jest, ale z innymi piwami z pewnością. Wniosek? Piwo wypite z butelki i pozostawienie kapsla nie kosztuje w ogólnym rozrachunku nic.

Poza tym są całkiem poważne przesłanki, że aluminium ma niezbyt pozytywny wpływ na organizm a nawet śmiem twierdzić, że negatywny. No i z butelki lepiej mi piwo wchodzi.
Ostatnio całkiem niedawno piłem piwo z puszki. Kolega kupił jeszcze w Kostrzynie na Woodstocku tylko na tą okazję. Wypiłem, okolicznościowe puszki zostały …

To rozumiem: drzewa! Dobrze, że nikt nie “posprzątał”… A dla mnie najwazniejsz ten dzień śmiechu, bo śmiech dobrze robi na wszystko!!! :joy:

Śmiech jest naprawdę zaraźliwy! :grin:

Kiedys puszki od piwa kolekcjonowalismy, musialy byc oproznione osobiscie. Po jakims czasie poszly w ilosci cos 200 sztuk, roznych, w rece mniej wybrednego kolekcjonera. Wyrzucic to tak szkoda bylo.

Z tym aluminium to tez czytalam, ze nawet o powodowanie Alzheimera podejrzewaja. A piwo z puszki? Jak sie nie ma co sie lubi? Czyli w butelce?
A ludzie rozne rzeczy kolekcjonuja. Kapsle to choc mniej miejsca zajmuja niz kufle na przyklad😄
Na moja kolekcje, nieduza, szkiel piwnych i roznych firmowych szklaneczek i kieliszkow klne srednio co kwartal, jak to trzeba umyc, zeby jakos wygladalo. Ale jak jest okazja to tez spelniaja funkcje uzytkowe.

Ten masowy przekaz robi często więcej złego niż dobrego. Zamiast przekazywać informacje, jest ostatnio narzędziem zbiorowych manipulacji.

Masowy przekaz i edukacja…
Już tyle czytam w necie REWELACJI,że czasem zaczynam się zastanawiać :slight_smile:
-co jest prawdą a co zmanipulowanym newsem?

W necie mozesz wyczytac jakies uwagi na temat (jezeli szukasz madrze). Prawdziwa wiedze znajdziesz jednak w ksiazkach (tez madrze wyszukanych). Takie jest moje zdanie

…i woda się marnuje… :innocent:

Puszki u nas teraz sa zwrotne

@whitecollarworker
Komentarz zbyteczny
Za to wyroznienie zasluzone

@elsie
Dlatego wstawilas ten swietny sucharek :clap:

@benasek
Z tym aluminium to czasami przesada
Wszystko bowiem zalezy od

• ilosci
  • celowosci
  • skutecznosci zastosowania
    Folie aluminiowe sa wg mnie w nadmiarze - mozna by je z piowodzeniem zastapic (trzeba pomyslec czym?)
    Ale taki np deodorant zawiera tego Al minimalne ilosci i jest skuteczny, natomiast te “ekologiczne” bez aluminium zawieraja prawie same szkodliwe substancje na dodatek sa nieskuteczne (!)

Piwo z kija wypije jutro rano na lotnisku.A puszki raczej nie świetuje bo traktuje to tylko jako odskocznie gdy mi sie dzwigac nie chce…
A co do środkow masowego rażenia…Moze bedzie lepiej gdy nie bede rozpetywal dyskusji bo i tak nie mam juz czasu :wink:

@collins02
Moze i lepiej bez dyskusji - mozna niektorych urazic

No chyba raczej nie tutaj…Tu zdaje sie,nie ma dziennikarzy :wink:

Zanim książka przejdzie cykl wydawniczy,
wiele z jej treści może być nieaktualnych.