Dziś, już po ciemku, pierwszy raz zobaczyłem

oczami modliszkę, która przez okno dostała się do mojej mini kawalerki. Porozrabiała jak jakiś większy zwierz, po czym usunąłem ją na łono Natury.

Ale czy ona nie jest kolejną zapowiedzią rychłego upadku nieharmonijnej, patologicznej cywilizacji ludzkiej?

Modliszki w Polsce wystepowaly i wczesniej.
A tobyla ona czy on? Policzyłeś segmenty odwloka? Bo jak miala 6 ? Mogles miec wytesknione damskie towarzystwo i moze by sie Twoimi diablami podskornymi zajela jako wykwalifikowany drapieznik,?
Ale dobrze, ze ja wypusciles. Bo fruktarianska dieta to nie dla niej.

2 polubienia

Nie liczyłem, jakoś nie sprawiała na mnie zachęcającego wrażenia. Takie to niewielkie (ze 6-7 cm długości), a takie groźnawe.

Dla czlowieka grozne nie jest. Nie gryzie, jadowite nie jest, brzydkich zapachow nie wydziela. A pozyteczne, bo jak pajaki zajmuje sie nadmiarem innego robactwa.

3 polubienia

To byla dyrektorka szkolna albo kuratorka oswiaty w nocnym wcieleniu. Nie wpuszczaj jej wiecej, bo cie pozre.

1 polubienie

Uważaj. One swoich partnerów jedzą

2 polubienia

Osoby z demencją mogą zwracać na siebie uwagę. Nie tylko przez zapominanie lub dezorientację, ale także przez… zachowania przestępcze. Obejmuje to nękanie, wykroczenia drogowe i kradzieże, a także krzywdzenie zwierząt.

Jak glodne i samiec nie zdazy uciec..
W naturze rzadko sie to zdarza.

1 polubienie

Okonku, chciałem Ci dać Serduszko. ale wzrok mi siada i nie dojrzałem jego..za co Cię przepraszam..