Lech Poznań-Raków Częstochowa
Bardzo rzadko zdarza sie by w walce o puchar grały w finale dwie tymczasowo najlepsze ekipy w kraju.Tym razem obyło sie bez sensacji…
A jak będzie?
O to jest pytanie!!!
Nie wiem,nie pamiętam kiedy i czy w ogóle,Lech wygrał z Rakowem w ostatniej dekadzie…Ten polski Mourinho-Gil czyli Papszun,jest o krok od ustrzelenia dubletu…Skorża też ma apetyt i jest to dodatkowe starcie,nie mówiąc juz o trybunach…
Fajnie ze bedzie sie działo!
Na 100-lecie dublet dla Lecha!
Az strach pomyśleć by czegoś nie spieprzyli
Na razie 1:2.
Lech grał w piłkę, a Raków strzelał gole…Jak to ktoś kiedyś powiedział, " w piłce, jak na rybach, liczy się to, co w sieci ". Mam nadzieję, że chociaż na finiszu ligi to Lech zdobędzie majstra…
Jakiś czas należy omijać kolegę @collins02 bo może w paszcze dać…
Kibicowałem Lechowi. Szkoda, kurna, szkoda… Meczu nie oglądałem, bo tenis w Madrycie leciał…
Ja to na pilce noznej, zwlaszcza polskiej sie nie znam, ale czy w tych zespolach to Polacy stanowią etniczną mniejszosc?
Warta przegrała 2:3 z Piastem Gliwice,po DWOCH golach samobójczych.Teraz Lech wypuszcza puchar jakby był nowicjuszem…
Jestem w pracy…Ochłonę
Jest chodzi o tzw. pierwsze składy,wypada średnio 3-4 Polaków na 11.Wyjatkiem jest Warta gdzie jest chyba 4 obcokrajowcow na 22 czyli na tzw. szeroka kadrę.Podobnie jest chyba w Lecznej albo Niecieczy ale oni są bez znaczenia.
Zamiast podwójnej korony,blizej niestety do podwójnej klapy.Jesli Raków nie straci punktu do końca rozgrywek, ma mistrza bez względu na to co zrobi Lech…
I tylko piwa Lech zostanie nam prześwietny smak na pocieszenie…
Nie jestem na bieżąco.Lech ostatnio smakował mi w butelkach z przed blisko 30 lat…
Mnie smakuje i to bardzo do dziś.
No i dobrze. Wygrał Rakow. Nowa siła w polskiej lidze zdaje sie, na dlugo. Co innego gdyby Lech przegral z jakims zespolem z przypadku…
Jak sie ta"nowa siła" pokaże w pucharach europejskich to sie z Tobą zgodzę
Pokaże się, a jakże. Z pierwszym przeciwnikiem mecz - rewanż i koniec pokazywania.
Tak być nie powinno.prawdopodobnie zaczną od 2 rundy.Z jakimiś Łotyszami czy innym Lichtensteinem.Ale jeśli przejdą 3 rundę to może być ciekawie.
Znając nasze ligowe tradycje, to i mogą odpaść z drużyną, z Lichtenstein.
Czasy Górnika Zabrze, czy Widzewa nam aktualnie nie “zagrażają”…
Nie do konca.Tak Legia jak i tym bardziej Lech,grali na poziomie rozgrywek grupowych,glownie w lidze Europy.I bywaly to występy znakomite jak np. Lecha z Man City
Zdarzało się, a ja powyżej zionąłem sarkazmem…