wspólnotowe królestwo i jego prerogatywy, gdy większość Polek i Polaków jest za przynależnością do UE?
Nie wyrzucą nas. Przesądzą nas do oślej ławki.
Sami z siebie nie wyrzuca, ale …
Co prawda GB zawsze byla tylko “jedną nogą” w UE. I ma zaplecze w postaci Commonwelth, więc porownywac sie do brexitu?
Putin nas na przystawke wchlonie nie pytajac o talerzyk.
Buahaha to jednak nie bedzie polexitu ? XD
W tej izbie nie musimy dyskutować o polexicie, bo nie ma czegoś takiego…Polexit to fake news i ordynarne kłamstwo. Tak jak nie powinniśmy dyskutować, czy istnieje yeti albo potwór z Loch Ness, tak nie powinniśmy dyskutować o polexicie - twierdził Morawiecki podczas swojego wystąpienia - KUTKO I NA TEMAT XD Tutaj to pięknie zgasił totalsów. Brawo.
Przeciez kazdy wie i nieraz to pisalem ze polexit to tylko wasz wymysl i chore wizje totalnej opozucji XDD
DZIEKUJE DOBRANOC. TEORIE SPISKOWE NA NOC XDD
Buahahahahaa
A czy Pinokio kiedys prawde powiedzial?
Przeczytaj to co zacytowalem… co to ma do tego jaką masz o nim opinie? To mogl powiedziec kazdy i zawsze bedzie brzmiec tak samo w aktualnej sytuacjii xd
Morawiecki prawdy nie powie. Nie patrz na to co gada, bo gdyby jawnie przyznawali się do swych zamiarów, doznali by klęski.
Czytałem całe jego przemówienie. Widać po tym, co mówił, wielki strach przed Tuskiem, który gasił pisowców w kilku swych przemówieniach. Kilkanaście razy przez wszystkie przypadki Morawiecki odmienił nazwisko Tuska.
Polityka i postępowanie PiS zmierza ku wyjściu z UE, bez względu na to, co oficjalnie mówią.
Morawiecki też mówił że z czechami doszło do porozumienia.
A czego on nie mówił? Za to wszystkiego nie dotrzymał. A jakie łgarstwa na temat budżetu?
Ta cała pisowska banda na szczycie sądzi, że wszyscy są tak…, tak…, nieświadomi, jak ich suweren…
Teaz bedzie wina Tuska, ze Polska nie dostala miliardów z funduszy pomocwych UE, bo swinia wkorzystal znajomosci i zablokowal.
Piwniczke win Tuskowi rozbuduja.
Ale nie o to mi chodzi… To co powiedzial o polexicie to oczywistosc, nie wazne xzy chce wyjsc z unii czy nie… opozycja siedziala ze spuszczonymi glowami XD
Ani wyborcy pis nie chca wyjsc z unii, ani politycy pis(bez ziobro) nie chca wyjsc z unii, anii sama unia (co nawet wy piszecie) nas nie wyrzuci… ale udalo sie opozycji wymyslic nowe nieistniejace COS czym znowu moze straszyc ludzi XD
I tu Morawiecki powiedzial dobrze wlasnie, nie ma czegos takiego. Nie ma takiego tematu. To tylko wasze urojenia i nie ma dyskusji. Koniec. Xd
Moze zmierza w czyichs oczach, ale pis NIE CHCE wyjsc z unii. Moze chce pokazac ze nie podoba mu soe to i to i chca postawic na swoim ale na pewno nie chca zyc bez unii… Mam takie wrazenie ze politycy przeciwni pis nie rozumieja kompletnie dzialania, myslenia pisu czy ich wyborcow i gadaja pozniej bzdury i strasza polakow…chyba ze to po prostu instrukcje z gory jak maja sie zachowywac… tak tak stawiam na to drugie…
PiS to chce zjesc cukierka i miec cukierka.
A w ogole to nie chce oddac wladzy i jsk to mówią?
tonacy brzytwy się chwyta
Część wyborców PiS nie chce wyjść z UE i to jest główna przyczyna zwrotu narracji. Terlecki i paru innych wyraźnie powiedzieli o wyjściu. Przez 2 lata do wyborów PiS będzie zapewniał o chęci pozostania w UE, bo okazanie chęci wyjścia, to ich polityczne samobójstwo. To, że opozycja to będzie wykorzystywała do bólu, to oczywiste.
A z tym płaceniem, to już twoja teoria spiskowa.
Jakim placeniem
Z tym płaceniem, to moja pomyłka. Nie przeczytałem dokładnie. Chodziło mi o te instrukcje z góry. Przepraszam.
No nie wiem… Dla mnie ta opozycja jest jakas taka glupia ze masakra… Moze gdyby byli bardziej powazni to mozna by ich gadke traktowac na serio… wczoraj ta Lubnauer pisze na fb czy gdzies odnosnie tego wystapienia premiera… “tylko winny sie tlumaczy”… ja tam nie slyszalem zeby w tej wypowiedzi sie tlumaczyl XD powiedzial tylko ze nie ma tematu… A znowu gdyby nic na ten temat nienpowiedzial to napisalaby ze nic na ten temat nie mowia i to zle XD ale oni mnie irytuja
Caly czas jakas propaganda i manipulacja…
To wyglądało na tłumaczenie się. A raczej na wypieranie się z czegoś. Czytałem całe przemówienie Morawieckiego. I mam podobne zdanie do Lubnauer.
A na temat opozycji, nie chce mi się nawet gadać. Powiem tylko, że w PO powinna być wielka czystka.
Wedlig mnie to wszystkie partie opozycyjne trzymaja jakis poziom a w PO problemem jest ten Budka ktory jak sie nakreci w tej swojej gadce to nawet reszte opozycji irytuje (Ogladam czasem w niedziele ten program na tvn24 z przedstawicielami kazdej partii to nie moge go sluchac )xD no i maja tam kilku mlodych jak Jachira.
Polexit będzie polegał na tym że nie otrzymamy miejsca przy głównym stole. Zjemy z podłogi.