Ekstremalne zjawiska podgodowe będą sie nasilać!

A zatem rozwiążmy ekstremalny QUIZ wiedzowy!

3 polubienia

Chyba te zjawiska mnie pokonały. Ledwo połowa: 8/15

3 polubienia

12/15 geografia moja zmora :rage:
Melbourne i Missisipi źle :joy:
Korekta: zwycięstwo Fibaka źle.

3 polubienia

13/15
Koloseum pomylilam o 100 lat, a Oscara troche pokrecilam nagrody i ich ilosc w ogole.

4 polubienia

ekstremalnie nieharmonijny quiz
i takiez moje wyniki

3 polubienia

11/15 - czyli zdolny, ale leń … :speak_no_evil:

4 polubienia

Połowa ale za to ta większa.

3 polubienia

Ja z kolei osiągnąłem tę mniejszą połowę.
Nic dziwnego, bo ja te quizy zawsze kończę w tych okolicach.
Dzisiaj znałem odpowiedzi na dwa pytania. Jeśli chodzi o literaturę dla młodzieży, to ja poza Makuszyńskim w ogóle nie znam pozostałych autorów i nie znam żadnych z wymienionych tytułów. W młodości czytałem inne. A Nienackiego znam z powieści dla dorosłych.

3 polubienia

Ja tez nie zasmiecam sobie glowy niepotrzebnymi wiadomosciami
Nie ucze sie tez encyklopedii na pamiec, wole zagadki nad ktorymi mozna pomyslec

Wyszlo 9/15 ale fajtycznie jest 10/15 bo jest BŁĄD.
Fibak wygral Australian Open.W Wimbledonie co musialbym sprawdzic,nie bylo go nawet w polfinale…
Pozostale byki zepsuly mi szalony start…Zle św.Kinga,Marmarosz,trzesienie ziemi,stan w Australii i jakies cymbaleum na koncu…

2 polubienia

Podzielam Twoje zdanie @ata-ata. Wyjątkowo zbędną wiedzę dzisiaj nam @Bingola zaproponował.:rofl:

2 polubienia

Tam, masz rację, wygrał Australian Open, w Wimbledonie był dwa razy w półfinale.
Ale ja i tak miałem źle.

2 polubienia

Z tego co tu widze,wszyscy musza sobie odjac punkt.Jak to jest ze wszyscy popelniają ten sam błąd,hę?:rofl:

Zaraz poprawię myślałam, że jak ktoś zadaje pytanie w takich quizach to to sprawdza.
Przecież nie będę sprawdzała każdej odpowiedzi.

2 polubienia

W pytaniach sportowych,to moze nie jest norma ale zdarzylo sie juz przynajmniej kilka razy.

2 polubienia

To taka kiszka, sprawdzają naszą wiedzę, a sami nie sprawdzą dokładnej odpowiedzi…pff.

2 polubienia

12|15 Nie trafiłem w miasto hrabstwa, miasto na Missouri i symbopetalum, cokolwiek by to było. Udanie strzeliłem w Interwizję, bo pojęcia nie miałem, gdzie to się mam odbyć.

1 polubienie

To moze tez byc kwestia wieku.Na forach sportowych jest rzeczą absolutnie nieprawdopodobną,co są w stanie wygadywac dzieciaki…
A poza tym,lekceważenie…Tez “tradycja”.

2 polubienia

Dokładnie. Ja postawiłem na Australian Open i też zauważyłem błąd. Chciałem zapyszczyć w temacie, ale mnie uprzedziłeś. Sprawdziłem to przedtem.

3 polubienia

Ja tam i tak nie wiedzialam, jak zaliczylo strzal to przeszlam nad tym do porzadku dziennego.

1 polubienie