Od rana pisarczykowie delegowani do sportu,aż malo ze spodni nie wyskoczą by Polakom wreczyć wygrane…Bo w Engelbergu tak ma być.Dlaczego?
Utarło sie ze zawsze ktos z naszych tam zwycieża lub jest w czołówce.
Jakby na innych skoczniach to nie miało miejsca
Trwa seria treningowa.I znowu,po przerwie,Stoch odpalił…138 moze byc w konkursie nokautem.Ale poki co,to trening…Próba.
Sam czekam az Kamil sie obudzi.Takiemu mistrzowi nie godzi sie uzyskiwac 3-4 wyniki w reprezentacji
Z drugiej strony,mamy druzyne jakiej nie bylo nigdy.To nie 3+ ewentualnie 1.To sześciu na zbliżonym poziomie!
Sam juz nie wiem czego oczekiwać
Oglądasz cały konkurs?
Ja nie daje rady
Niestety,jade do pracy za 40 minut a w Anglii skoki nie istnieją…
Te treningowe lapie z poslizgiem na yt.
Nie rozumiem w czym nie dajesz rady?
Jedyny sport jakiego nie jestem w stanie ogladac to kopanie sie małp w klatkach.To sie dzisiaj jakos tam,nazywa.
Nie wytrzymuje takze z innych przyczyn,golfa w tv…
MMA lubię
Stoch 146…Jak powtorzy to w konkursie,bedę błagal o przebaczenie za moją niewiare
W Hiszpanii tez skoki nie istnieja.
Ogolnie sporty zimowe sa traktowane po macoszemu pomimo to, ze maja Pireneje i Sierra Nevada. Nie liczac pomniejszych pasm gorskich. Choc rekreacyjne wypady na narty sa bardzo popularne.
Ja tam ze sportu preferuje
A jest w ogóle jakiś skoczek z Hiszpanii?
Ja o takowym nie slyszalam.
A narciarstwo to bylo dosc popularne a latach 70 kiedy medale zdobywalo rodzenstwo Ochoa.
Od tego czasu posucha.
Bo wy tam macie ciepło. I piwo paskudne.
Wlasnie chcialem wspomniec Francisco Fernando w slalomie:))Alpejskie…
Ale w biegach tez cos drgnelo tyle ze na krótko…I na mniej wiecej,polskim poziomie…
Piwo sie troche poprawilo.
Heineken wykupil niektore browary i produkcja zaczyna coraz bardziej przypominac piwo.
A tak znowu cieplo nie jest.
Tylko, ze pogoda bywa od zwsze kaprysna, byly lata kiedy w grudniu u mnie +20 w dzien, a rowniez takie, ze +4 i lodowaty wiatr.
Jedno jest pewne, ze bliskosc Afryki “zapewnia” letnie upaly.
Ale jakos jesli chodzi o sporty wodne - czyli plywanie tez nie maja jakich szczegolnych wynikow.
Poza plywaniem synchronicznym do niedawna - bo tez nastepcow nie ma.
Rzadzi pilka i motocykle z Moto GP na czele. O zuzlu nie slyszeli.
Słaby kraj
W pilke graja
Ale jesli chodzi o silownie czy uprawianie rekreacyjne sportu to sa bardzo do przodu.
Pieknie jest w Engelbergu!
Stoch i Stękała prowadzą po 18 skokach.Zniszczoł 5!
Po pierwszej serii,4 Polakow w pierwszej"10"!
Stoch drogi o pol punktu za Granerudem.
Jaka szkoda ze te wspaniale konkursy uszkodziła zaraza…
Jest dobrze. Halvor daleko nie odleciał. Kto wie jak się skończy bezpośrednia konfrontacja?
Tylko pół punktu…To jest do zrobienia.Kamil,przynajmniej na razie,robi wrazenie kogoś kto odzyskal regularność…
Jestem dobrej mysli.Druzyna jakiej nigdy nie bylo!
Poki co,nie ma sily na Graneruda…
Stoch drugi,4 Polakow w “10”.
Pieknie jest!
Dzisiaj tylko z doskoku ale…Konkurs wspanialy!
Szkoda ze nie udalo sie utrzymac tego co w pierwszej serii…
Zyla 3 miejsce a Kubacki i Stoch w “10”.Kamilowi jednak wyraznie nie idzie.Jak moze taki mistrz,w mniej wiecej podobnych warunkach,robic roznice 10 m. w drugiej serii?
Teoria Malysza przestala go dotyczyć?
Stekała przyzwoicie,punktowal tez Murańka…
Czyli…Czekamy dalej na zwyciestwo…
Mnie jednak wciaz cieszy fakt iz po raz pierwszy w historii,mamy 4-5 a czasem 6 punktujacych i to nie z 30-tego miejsca!