Ewangelii ciąg dalszy

W komunie za rozrzucanie ulotek karano za zaśmiecanie miejsc publicznych…
Minister zdrowia zamieszany w aferę dostaje ochronę.
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,26015181,zatrzymanie-aktywistki-w-sprawie-plakatow-wymierzonych-w-szumowskiego.html?disableRedirects=true

Wolność wypowiedzi czy działania wywrotowe?

1 polubienie

Albo mi telefon nawala, albo źle link wkleiłaś.

Link powinien przekierowac dobrze. Przynajmniej u mnie dziala na telefonie.

1 polubienie

Ja też piszę z telefonu, nic się nie wyświetla, ale temat znam, tydzień temu o tym czytałam.
Nawet na forum ktoś to wkleił.
Taka mnie reflekscja naszła.
Jeśli nawet Was dopada czasem tęskonota na krajem, to nasi politycy każdego dnia uświadamiają Was, że dokonaliście właściwego wyboru :wink:

2 polubienia

ale czasem jak slucham tubylczych to sie zastanawiam co ja tu robie???

1 polubienie

Na forum częściej krytykujecie Polskę :wink:

Wprost nie chce się reagować bo nie wiadomo jak pisać.
Przecież kiedy te absurdalne “rządy” przeminą, to “przyjacielom” obywateli czyli Policji, wdrożone nawyki nie miną od razu. To czegośmy sie dorobili po 89, poczucie bezpieczeństwa wobec stróżów prawa, wiara w to że oni sa po to aby nam w potrzebie pomagać, nie gnębić uzasadniając sztampowo że “to jest zgodne z prawem”, to będziemy znów przez wiele lat odtwarzać.
Jest też niebezpieczeństwo że nowa władza uzna taką dyspozycyjną służbę za wygodną i przydatną, i utrzyma ten styl działania.

2 polubienia

Nie bede pisal co bym zrobil z tą aktywistką bo jej doopa puchlaby jeszcze kilka dni.
I nie mam zamiaru bronic Szumowskiego choc uwazam go za przyzwoitego czlowieka ktory w przeciwienstwie do tych szmacianych aktywistek,zmierzył sie z nieznanym.I zaden z plujow nawet sie nie zajaknie nad wlasna niewiedzą,nad wlasnym tchorzostwem[bo to jest tchorzostwo-napadanie na czlowieka z internetu lub z innego ukrycia,byle anonimowo] oraz nad tym ze sam na jego miejscu nie zrobilby nic mądrego.Bo taka jest prawda.Nikt tego szlaku dotad nie przetarl i nie ma tutaj mądrych.Choc internet az sie trzesie od “mundrych” ktorzy wszystko wiedzą lepiej a ta ich mądrość objawia sie oczywiscie jedynie w szyderstwach i oszczerstwach.
Juz nie mowie o partyjnej presji ktora niszczy wszystko jak walec.W tym człowieka.A czlowieka niszczy skuteczniej niz ataki inernetowych plujów.
Pewnie,powie ktos,mozna to wszystko rzucic w diably i zachowac twarz.Czyzby?I jaka bylaby ta twarz po odejsciu w polowie drogi,po bledach popelnionych lub nie,po niedokonczonej walce z nieznanym?
Ale moze faktycznie jakas aktywistka powinna zajac jego miejsce?A moze jakis geniusz z opozycji?Są chętni?A mozej jakis wszechwiedzacy pluj ktory"od dawna wie i od dawna o tym mowi"?
Ze tez polactwo musi zawsze eksportowac swoj ryj,zamiast polskosci z ktorej moznaby tez zrobic to co robią np. Anglicy…

1 polubienie

to musialabys slyszec co mysle o Hiszpanii.
inna sprawa, ze kontrola wydatkow publicznych przez ostatnie lata, tak od 2008 jest bardziej restrykcyjna i nawet ziec krola za przewalki siedziec poszedl (ostatnio dobieraja sie do tylka krolowi emerytowi za lapowki obliczane na drobne 100 milionow euro wplaconych w petrodolarach do przeprania przez Saudow na krolewska fundacje jak sie okazuje zalozona w Szawjcarii)
no co biedaczek mial tylko z panstwowych ochlapow zyc?
zerszta hiszpanska odnoga Burbonow zalicza sie do jednych z biedniejszych w Europie, zwlaszcza jesli chodzi o nieruchomosci i wlasnosc ziemska.

1 polubienie

a mi sie takie plakaty podobaja - ale ja obrazoburstwo toleruje.
Szumowskiego to bym tak znowu na piedestale nie stawiala - jak jest taki madzry ja twierdzis to co robi w PiS? i w ogole jako polityk? nie wiedzial w co wchodzi, czy wszedl z premedytacja?

Nie kazdy czlowiek widzi w pis samo zło.Natomiast my czyli opozycja,widzimy w takich ludziach wlasnie samo zlo.Lub w najlepszym przypadku,glupote.
A zdarzaja sie tam ludzie normalni.Podobnie jak w LSD.Nie przytocze nawisk bo nie pamietam ale to ze to moze byc 1 na 10 lub 50,nie jest niczym nadzwyczajnym.Zdarza sie wszedzie.
I nie stawiam go na żadnym piedestale.Po prostu NIENAWIDZE złośliwości ze strony anonimowych zer.
A jak sie znajdzie lepszy od Szumowskiego,bede mu gratulował!
Nawet gdyby go sam Ikonowicz czy inny lenin przysłał.
Niestety,nikt lepszy sie nie pojawi.Odważnych zawsze w takich chwilach brak.Madrzejszych poza tymi co tak myslą o sobie,brak az po horyzont.A kogo nie brak,juz napisalem.