Ty Mówisz
TeoBańkologia
Modlitwa…
Można i tak na to spojrzeć…Można bo siła tej fajnej piosenki polega na tym że jest daleka od doslowności.
Jest dla mnie prawdziwą ULGĄ popatrzeć na tę super fajną dziewczynę i odetchnąć…Bo jest jeszcze tu i tam,normalność…
A swoją drogą…Gdy Edyta Geppert śpiewała modlitwe Magdy Czapińskiej,w połowie lat 80-tych,cała Polska sie wzruszała…Ciekawe gdzie dzisiaj są ci ludzie…
Mi też ta niewiasta przynosi wytchnienie.
Nawet,przyznam sie szczerze,poszperałem we wspomnieniach i znalazłem kilka dziewczyn które tak sie ubierały i były podobne
I była to bardzo mila podróż w moich myślach!.
Kilka lat temu,na szkoleniu first aid,poznałem taką dziewczynęPracowala dla Santander bank…Jeszcze troche a zostałbym klientem
To jakieś znane osoby?
Pierwszej pomocy? Ona prowadziła czy była uczestniczką?
Czym Cię tak ujęła?
Skromnością,uśmiechem,otwartością…A po przydlugawym swetrze poznałem że ma psa w domu
Czy znane?
Kiedyś,lokalnie,tak…Ale to było w latach 90-tych.
No ok.Wahałem sie ale dopiszę…
Właśnie wróciłem z Poznania…Pare dni temu poszperałem w szufladzie z radiowymi papierami i znalazłem zdjecie grupowe Radia Obywatelskiego z 1995 roku.Byliśmy piękni i młodzi…
Jest tam czołowa na ówczas dziennikarka która rozwinęła potem skrzydła w Radiu Merkury.Była PIĘKNA!!! Była troche jak lustrzane odbicie Claudii Cardinale…
Wcześnie i głupio wyszła za mąż i chyba do dzisiaj za to płaci…Ale wtedy…
Taka jak na pierwszym zdjęciu ale krótsze włosy.
A w radiu od początku aż po chwile obecna, jest głównie reporterka.Czasem wydawca.