Jakos nie powinno mnie to dziwić.Najgorsza chołota po 45 roku,w Europie.
A jednak mnie dziwi…Jak mozna apelować do napadnietego kraju aby sie poddał???Jakim ludzkim ścierwem trzeba być???
A powiedz to adwokatom ![]()
![]()
![]()
Albo pieszczochom PiS?
https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112/manowska-utajnila-oswiadczenie-majatkowe-przylebskiej-wyjasniamy-wytrych-prawny,1103007.html
Linki sobie daruj, bo to odwolania do ustaw, ktore faktycznie pozwalaja prawo naciagnac w wiele stron.
W tym wielkim kraju tylko 30% ludzi ma paszporty. No więc wnioski się same nasuwają.
W sensie, ze nie mogą uciec? Przed sankcjami. No tak.
Tatarów jest na Krymie bardzo mało w obecnych czasach bo zostało ich tylko 10 procent Krym jest jednak obecnie mocno zrusyfikowany pod wieloma względami od czasów Katarzyny II do Stalina to małe podstawy żeby oddano go Tatarom
Tam do końca ZSRR byly prxepustki, żeby ruszyc się dalej niż kikadxiesist km od domu.
To w praktyce jest nie do wykonania. I nie chodzi mi o to, że większa część Rosjan popiera Fiutina. Każdy dolar, każde euro dla Rosjan, to kilka dni wojny dłużej i więcej cierpień niewinnych ludzi. Póki co, to nie na Rosjan spadają bomby i nikt nie rozwala im domów i nie zabija ich dzieci. Niedogodności życiowe związane z sankcjami, to pikuś w porównaniu z tym, kiedy na głowy bomby lecą, nie ma co jeść i wody do picia.
Niemcy podczas II wojny przekonali się, czym jest, jak im te bomby na łby zaczęły spadać i zrobiła się ogólna bieda materialna. Zanim to się stało, Hitler był ich bogiem, ale, jak poczuli na własnej skórze, to entuzjazm do bóstwa silnie osłabł.
Przecież to wiem. Znam te sprawy, ![]()
Przestań…to niemożliwe.
To absolutnie niemożliwe. No chyba, że oglądają tylko niemirecką TV, a ta nic na temat Ukrainy nie nadaje - tego nie wiem. Ale skąd w takim razie wiedzą o tym co się dzieje na Ukrainie szeregowi obywatele Niemiec? Bo ci protestują przeciwko rosji.
Bardzo się da, trzeba tylko mieć wolę polityczną, lub jej nie mieć i nie wyciągać konsekwencji.![]()
Ci w Rosji nie wiedzą lub nie wierzą. Ci za granicą nawet jak wiedzą to mogą też w to nie wierzyć… mają lepsze zrodla niz “zachodnia propaganda” moze… xd
Ale wiekszosc za granicą raczej wierzy w przekaz zachodni.
Chociaz nie mialem “odwagi” poruszyc tego tematu z kilkoma rosjanami…jezeli to oni pierwsi nie zaczeli na ten temat…po co sobie psuc relacje jakby co xd
Temat tabu ![]()
Jakim? Niemieckim. Tylko czubek nosa i własne interesy, nie patrząc na tragedię całego narodu. Poniekąd mają w tym wprawę ![]()
Tak jak “pomroczność jasna” syna Wałęsy. Kto ma kasę, lub władzę, ten ma prawo za sobą.
To jest 18 osób!
W każdym mieście w Polsce znajdziesz więcej takich i nie łudźmy się ze jest inaczej.Mialem nawet 2 takich na fejsie wśród znajomych. ![]()
Lektura komentarzy na wp. tam gdzie jeszcze tego nie ucięli,nie pozostawia kolejnych złudzeń.
Sam widziałem pod Aula UAM lyse mordy w Golfie krzyczące coś w rodzaju yeebac Ukrow!!!
No I tu na tym forum, tez był taki jeden…
To nie jest tylko te 18 osób, to jest chyba prawie cały rząd i szefowie landów umoczeni w interesy z ruskimi, czyli osoby, które o czymś decydują ![]()
A że u nas też mona spotkać takich, to prawda, tyle, że to niewiele mogący prostacy, a nie ludzie na stanowiskach.
No a ta pani Leszcz-a? Ignorantka?
Może też ma w tym interes? Nie wiem. W naszej polityce też nie jest czysto.
Elyty nie odpuszczają jak widać. Szczyty hipokryzji zdobyto czy przed nami?
Tekst zrodlowy w oryginale
Wygląda, ze wybierać między oglupienieniem, naiwnością, tchórzostwem, hipokryzją lub chęcią ukrycia jakiejs koszmarnej zmowy ocierajacej się o teorie spiskowe
Doczytałem się tam, o czym, zresztą wiedziałem wcześniej, że Bundestag zdecydowaną większością głosów zdecydował o pomocy militarnej dla Ukrainy.
Tych 50 intelektualistów nie stanowi o opinii o Niemców.
A ja bym ich wysłał na Ukrainę na kilka dni. Kompromis z Fiutinem? To jest ponury żart.
Ustępować Fiutinowi? To oczekiwać na jego sołdactwo w Berlinie.
Ja nie wiem co o takich myśleć?
A ponoć
Na razie cisza…
Z wymienionych państw, przepuści ich Serbia.
Polska w 2015 nie wpuściła ich na swój teren. Sęk w tym, że wielu z nich mieszka na terenie UE.