Fajnych mamy sąsiadów za Odrą?

Jakos nie powinno mnie to dziwić.Najgorsza chołota po 45 roku,w Europie.
A jednak mnie dziwi…Jak mozna apelować do napadnietego kraju aby sie poddał???Jakim ludzkim ścierwem trzeba być???

5 polubień

A powiedz to adwokatom :joy_cat::joy_cat::joy_cat:
Albo pieszczochom PiS?
https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112/manowska-utajnila-oswiadczenie-majatkowe-przylebskiej-wyjasniamy-wytrych-prawny,1103007.html
Linki sobie daruj, bo to odwolania do ustaw, ktore faktycznie pozwalaja prawo naciagnac w wiele stron.

3 polubienia

W tym wielkim kraju tylko 30% ludzi ma paszporty. No więc wnioski się same nasuwają.

4 polubienia

W sensie, ze nie mogą uciec? Przed sankcjami. No tak.

Tatarów jest na Krymie bardzo mało w obecnych czasach bo zostało ich tylko 10 procent Krym jest jednak obecnie mocno zrusyfikowany pod wieloma względami od czasów Katarzyny II do Stalina to małe podstawy żeby oddano go Tatarom

1 polubienie

Tam do końca ZSRR byly prxepustki, żeby ruszyc się dalej niż kikadxiesist km od domu.

3 polubienia

To w praktyce jest nie do wykonania. I nie chodzi mi o to, że większa część Rosjan popiera Fiutina. Każdy dolar, każde euro dla Rosjan, to kilka dni wojny dłużej i więcej cierpień niewinnych ludzi. Póki co, to nie na Rosjan spadają bomby i nikt nie rozwala im domów i nie zabija ich dzieci. Niedogodności życiowe związane z sankcjami, to pikuś w porównaniu z tym, kiedy na głowy bomby lecą, nie ma co jeść i wody do picia.

Niemcy podczas II wojny przekonali się, czym jest, jak im te bomby na łby zaczęły spadać i zrobiła się ogólna bieda materialna. Zanim to się stało, Hitler był ich bogiem, ale, jak poczuli na własnej skórze, to entuzjazm do bóstwa silnie osłabł.

7 polubień

Przecież to wiem. Znam te sprawy, :grinning:

3 polubienia

Przestań…to niemożliwe.

To absolutnie niemożliwe. No chyba, że oglądają tylko niemirecką TV, a ta nic na temat Ukrainy nie nadaje - tego nie wiem. Ale skąd w takim razie wiedzą o tym co się dzieje na Ukrainie szeregowi obywatele Niemiec? Bo ci protestują przeciwko rosji.

Bardzo się da, trzeba tylko mieć wolę polityczną, lub jej nie mieć i nie wyciągać konsekwencji.:frowning:

4 polubienia

Ci w Rosji nie wiedzą lub nie wierzą. Ci za granicą nawet jak wiedzą to mogą też w to nie wierzyć… mają lepsze zrodla niz “zachodnia propaganda” moze… xd
Ale wiekszosc za granicą raczej wierzy w przekaz zachodni.
Chociaz nie mialem “odwagi” poruszyc tego tematu z kilkoma rosjanami…jezeli to oni pierwsi nie zaczeli na ten temat…po co sobie psuc relacje jakby co xd
Temat tabu :rofl:

Jakim? Niemieckim. Tylko czubek nosa i własne interesy, nie patrząc na tragedię całego narodu. Poniekąd mają w tym wprawę :frowning:

1 polubienie

Tak jak “pomroczność jasna” syna Wałęsy. Kto ma kasę, lub władzę, ten ma prawo za sobą.

1 polubienie

To jest 18 osób!
W każdym mieście w Polsce znajdziesz więcej takich i nie łudźmy się ze jest inaczej.Mialem nawet 2 takich na fejsie wśród znajomych. :exploding_head:
Lektura komentarzy na wp. tam gdzie jeszcze tego nie ucięli,nie pozostawia kolejnych złudzeń.
Sam widziałem pod Aula UAM lyse mordy w Golfie krzyczące coś w rodzaju yeebac Ukrow!!!
No I tu na tym forum, tez był taki jeden…

4 polubienia

To nie jest tylko te 18 osób, to jest chyba prawie cały rząd i szefowie landów umoczeni w interesy z ruskimi, czyli osoby, które o czymś decydują :frowning:
A że u nas też mona spotkać takich, to prawda, tyle, że to niewiele mogący prostacy, a nie ludzie na stanowiskach.

1 polubienie

No a ta pani Leszcz-a? Ignorantka?

Może też ma w tym interes? Nie wiem. W naszej polityce też nie jest czysto.

2 polubienia

Elyty nie odpuszczają jak widać. Szczyty hipokryzji zdobyto czy przed nami?

Tekst zrodlowy w oryginale

Wygląda, ze wybierać między oglupienieniem, naiwnością, tchórzostwem, hipokryzją lub chęcią ukrycia jakiejs koszmarnej zmowy ocierajacej się o teorie spiskowe

Doczytałem się tam, o czym, zresztą wiedziałem wcześniej, że Bundestag zdecydowaną większością głosów zdecydował o pomocy militarnej dla Ukrainy.
Tych 50 intelektualistów nie stanowi o opinii o Niemców.

A ja bym ich wysłał na Ukrainę na kilka dni. Kompromis z Fiutinem? To jest ponury żart.

Ustępować Fiutinowi? To oczekiwać na jego sołdactwo w Berlinie.

1 polubienie

Ja nie wiem co o takich myśleć?
A ponoć

Na razie cisza…

Z wymienionych państw, przepuści ich Serbia.
Polska w 2015 nie wpuściła ich na swój teren. Sęk w tym, że wielu z nich mieszka na terenie UE.

2 polubienia