U Ciebie nie grozi.
Zaraz fobia…Nikt chyba nie chce byc pogrzebany zywcem.Czy to znaczy ze to musi byc fobia?
Zadne z tych powyzej.
Ale jest tez znacznie wiecej rzeczy ktorych nie lubie lub unikam.
Ha,ha,ha…Jakze czesto MARZE o tym aby wreszcie szlag trafil komorki!!!
Podobnie jak umowione spotkanie.Bardzo dbam o to aby zawsze byc wczesniej!
Ja mam stracha przed takimi mądrymi nazwami: mogą się przyśnić A do skrzynki też nie lubię zaglądać, bo mi hurtowo reklamy wylatują…
I skąd mógł to wiedzieć???
No ta heksakosi… mnie powaliła!
A może Bierfieber?
Stąd, że to był Kaszpirowski!
No tak…
Jeżeli Øl to piwo, a frygt to strach, to Olfrygt znaczy po prostu strach przed piwem. Coś język duński jest mało precyzyjny.
Analogicznie z niemieckiego, to faktycznie; jest piwny strach. I tu już decyduje niuans językowy, jakim jest kontekst.
No, ale w nawiązaniu do jednej z powyższych fobii, strach przed kobietami to jednak coś innego niż strach przed tym ze w miejscu do którego idziemy nie będzie kobiet.
Faktycznie, to jest jakby odwrotnie.
Zaraz wpadniemy w fobie przed rozmowami o fobii…
Olfrygt - Duńskie słowo oznaczające lęk przed brakiem piwa w miejscu, do którego się udajemy
Skopiowałam to z netu.
I jeszcze to:
Cenosillicafobia to strach przed pustym kuflem do piwa
Pod koniec istnienia naszego poprzedniego serwisu na WP mieliśmy wszyscy Pytamoterminofobię – lęk przed zamknięciem pytamy.pl
Lęk przed pustem kuflem piwa zwalczam ambitnie, nalewając następne piwo do rzeczonego opróżnionego kufla. W ten sposób nie mam czasu na cenosilli…, jakoś tam…
Ja właśnie dostałam lęku przed spóźnieniem się do pracy Znikam.
Mam kancerofobie i klerofobię
Znikaj, ale też i pojawiaj się.
Panofobia - strach przed wszystkim