Gdybym dał się tak ogłupiać przez naukę o rzekomej wyższości

cywilizowanych ludzi nad światem harmonijnych stworzeń, to pewnie bym się załamał?

Przecież ta durna nauka nawet nie jest w stanie dostrzec na Księżycu czy na Marsie, wielkich stad harmonijnych stworzeń lądowych czy wodnych, choćby dysponowała największymi rakietami.

1 polubienie

przy uzyciu rakiet to trudno cos dostrzec. moze jednak uzyc teleskopu?

Coś w tym jest. Człowiek jest nieszczęśliwy przez swe skomplikowanie. Za dużo myśli i przeważnie gówno z tego na oprócz depresji.

2 polubienia

I pana Twardowskiego z wielkim kogutem też nie umieją dostrzec, a każde dziecko polskie wie, że on tam jest.

3 polubienia

Neil Armstrong ląduje na Księżycu. Wysiada z lądownika i mówi:
-To jest mały krok dla człowieka, ale duży dla… Zaraz, co to?
Patrzy, a parę metrów dalej pali się ognisko, przy którym siedzi trzech facetów. Rozmawiają i pieką kiełbaski. Okazuje się, że są to Ukrainiec, Egipcjanin i Polak.
-A wy co tu robicie? - pyta zbity z tropu Armstrong.
-No, ja akurat doiłem krowę i jak pieprznęło w Czarnobylu, to aż tu doleciałem - mówi Ukrainiec.
-A ja - mówi Egipcjanin - chodziłem po piramidach i tak jakoś mnie przerzuciło.
-No a ty? - pyta Polaka.
-K***a, nie wiem. Z wesela wracam.

3 polubienia

Raczej powinni powiedzieć: - My jesteśmy ze Świata Równoległego do waszego, ale pewnie jesteście zbyt ograniczeni, aby to pojąć.

Ale zauważyłeś, że przede wszystkim to ty masz z tą nauką problem?

Czy nie zauważyłeś? :thinking:

2 polubienia

Teleskopy mają najróżniejsze, i nic im to nie daje, bo Światów Równoległych one nie dostrzegają.

co z oczu to i z serca…

Istnieje tzw. ‘granica poznania’. Granica poznania wszystkiego, do której, mimo wysiłków, żadna istota nawet się nie zbliży.
Rozwiązując jedną zagadkę, po drodze pojawią się dziesiątki innych, oddalając nas od tej granicy.
Przekroczeniu tej granicy przeciwstawia się fizyka, chemia, anatomia, a nawet filozofia.

.widać jednak, że z perspektywy Bełchatowa jest łatwiej.

3 polubienia

Wlasnie chcialem wspomniec tego zacnego obywatela.
A moze to dobrze ze dzisiaj ide do pracy? Ominie mnie ten"moonshine"[z angielskiego,bimber]

3 polubienia