Gdybym na pytanie w "Jeden z dziesięciu" - ile zer ma trylion? - odpowiedział:

moment, policzę, i zacząłbym liczyć głośno, pomagając sobie palcami: tysiąc, milion, miliard, bilion, biliard, trylion, czyli 6x3=18, to zaliczyłby mi Sznuk, czy uznałby, że przekroczyłem limit 5 sek.? Dziś takie pytanie było w tym bezmyślnym teleturnieju.

A w ogóle gdybym na jakieś pytanie nie znał odpowiedzi, i odpowiedziałbym: “bezmyślne pytanie”, to pozwolili by mi kontynuować uczestnictwo, czy wyprosiliby? Przynajmniej takie moje odpowiedzi pewnie byłyby hitem internetu.

To właśnie jest bez sensu. Przecież nawet jak ktoś wie, to raczej nie pamięta liczby zer i nie poda jej w ciagu dwóch sekund. To nie jest sprawdzian wiedzy.

1 polubienie

3 sekund.
Ale to faktycznie,typowy bzdet.

1 polubienie

Pytanie o ilość czegoś, jeśli nie jest to wiedza automatyczna (np. 12 apostołów, 7 cudów świata) nie dająca możliwości pomyślenia, to naprawdę szujowatość i patologia jurorów tego fajnego, skądinąd, teleturnieju, w którym zresztą dwukrotnie brałem udział.

6 polubień

Ja tylko raz …Kiedys nie bylo wolno dwa razy…

4 polubienia

Szacun dla Was obu za ten “występ”. Nic więcej dodać …

3 polubienia

Zwycięzcy mogą w nich brylować, ale nie będą rozumieli, że nie istnieje zysk w ekonomii, bo do tego jest potrzebna mądrość.

Skąd to wiesz Harmonik? Pytałeś się tych ludzi?

1 polubienie

Bo nie widzę wśród ludzi utytułowanych, aby to rozumieli. Liczenie na nieistniejący w ekonomii zysk, prowadzi do baniek zadłużeniowych, co rodzi kryzysy, niezdrowo stresujące obywateli.

Albo wyobrażasz sobie pytanie: Kto jest obiektywnie mądrzejszy - cywilizowani ludzie, czy harmonijne gatunki stworzeń? Takich pytań wg decydentów, nie należy stawiać, aby garstki mogły dobrze żerować na ogłupianiu mas…

Nie zaliczono. To nie teleturniej na ocenę pytań.

1 polubienie

Nie zgadzam się z Tobą, ale nie mam też zamiaru drążyć w nieskończoność tematu. Skoro uważasz, że wszelkie zwierzęta są zdecydowanie mądrzejsze od ludzi, to czemu z “głupcami” się zadajesz?

2 polubienia

W trosce o dobrostan gatunków DSHN-u. Przecież gdy wybiorę mądrzejsze życie harmonijne środowiskowo, np. jako dzik, to przyjdą barbarzyńscy myśliwi ludzcy, i wystrzelają moją harmonijną rodzinę i mnie. Oczywiście mam skuteczniejszy sposób na uporanie się z ludzkim debilizmem i barbarzyństwem.

1 polubienie

To przedstaw co do tej pory w tej kwestii zrobiłeś. Po prostu pokaż nam wszystkim tutaj efekty swojej blisko 10 letniej pracy w tej dziedzinie.
Przyznam, jestem bardzo ciekawy Twojej efektywności na tym polu.
Mam nadzieję, że nie zmarnowałeś tego czasu i wykorzystałeś go bardzo efektywnie …

2 polubienia

Na razie kompromitująco wciąż nie wygrałem w zmaganiach z moimi diabłami wewnętrznymi, ale tych zmagań nie odpuściłem. Przeciwników mam licznych, za to sojuszników z innych wymiarów nie do pokonania. W tym roku powinny się one rozstrzygnąć.

2 polubienia

Szczerze życzę… :grin:

1 polubienie

W dodatku pytanie podchwytliwe, wystarczy polecieć za ocean, żeby liczenia było mniej. Tutaj trylion ma 12 zer.

3 polubienia

A dziekuje:))
Ja nawet nie myślałem o wygrywaniu.Chcialem po prostu pozac Sznuka i nie zawiodlem sie.

4 polubienia

Bardzo kulturalny pan…

2 polubienia

Tyle, że zadający bardzo durne pytania.

1 polubienie