Gdybyście musieli długie minuty otwierać strony internetowe,

to nie nazwalibyście mega chamstwem takiego dostawcy internetu, za który płacę?

Gdybym musiał długie minuty otwierać strony internetowe, to najpierw dałbym laptop do serwisu. Najprawdopodobniej w środku jest bardzo zanieczyszczony. Albo ogólnie zużyty.
Tak miałem ze starym laptopem. Można też wymienić oprogramowanie na aktualne. I strony będą śmigać.

Dobrze jest też od czasu do czasu zeskanować, odwirusować.

Oczyscic komputer ze smieci i zmienic dostawce.

Duzo zalezy od routera i szybkosci transmisji.

Dawałem do serwisów i nie potrafili poradzić.

Może internet się już zatyka i zdycha w nieharmonijnej cywilizacji…

Spokojnie, przy strukturze netu dlugo się nie zapcha.

Zmień dostawcę i zacznij używać ublocka

Może mi uprzykrzają życie, bo chcieliby, abym go używał. A za jakiegoś płacę

Zacznij od blokowania reklam.

Ciesz się że się otwierają nawet po czasie. Nie wnikam jaki czy skąd ten internet. U mnie mam radiowy / antena na dachu. I o tej porze co rok mam tak samo. U inwestora gdzie robimy neta nie ma wcale, / i radio trzeszczy i szumi więcej niż cokolwiek się posłucha /,choć bardzo potrzebny do systemu kamer przemysłowych IP i różnych czujników, w ochronie dużego obiektu firmy / ludzie z chali do chali czy do WC dojeżdżają rowerami i naszej budowy, przed kradzieżą materiałów naszych i ich. Dostawca co nieco pomierzył i przestawiał, i kicha - sygnał ginie i po czasie powraca. Akurat teraz na jesień zimę. Do wiosny zatrudnił 9 stróży i służby mundurowe na zmiany. Okres wiosna lato to sygnał był kryształ. Mi w telefonie sieć się przestawia na 3 G w tym momencie. Taki klimat. Chyba że masz światłowód to bym reklamował

Spróbuj reset rutera, przyciśnij na 5 sekund przycisk z tyłu VPS Reset i puść. W przeglądarce wyczyść chistorie

Przestań kraść własność intelektualną… A mi net chodzi szybko z reklamami. Ludzie którzy reklamy umieszczają też piwo lubią…

Nie . Stary nakłaniasz do kradzieży.

A wyłączyłeś jak ci mówiłem kiedyś ochronę netu? Jak jest włączona w Plusie to muli nieziemsko.

Jak mialem avast antywirus to mi mulil ladowanie sie stron. Wystarczylo wylaczyc i wszystko wracalo do normy

Ja mam dodatkową ochronę. I jak tylko strony z lekka zaczynają zwalniać, to wiem, że za chwilę będę miał skanowanie i po kilkunastu minutach wszystko wraca do normy i śmiga, jak należy. Na jakieś 3 tygodnie mam spokój, Płacę 39 euro raz na 2 lata. Tylko Onetu nie mogę oglądać, bo wmawiają mi, że mam ad blocka, a nie mam. Po prostu ta firma blokuje trefne reklamy. Brak Onetu, żadna strata. Z Wyborczą mam to samo, też żadna strata.

Na wyborczej to w ogole trzeba miec jakas platna subskrybcje zeby przeczytac ich artykuly do końca XD
Pdzynajmniej tak mi cos pisalo

Nie jesteś w Polsce.

Ale z Polski też chyba ochronę zagraniczną można sobie zainstalować? Czy nie?