Jak do tej pory na igrzyskach w Tokio medale zdobyło łącznie 15 polskich zawodników, w tym UWAGA: 12 kobiet i 3 mężczyzn! Co to się dzieje z męskim sportem? Czy tylko na kobiety możemy liczyć? Dysproporcja dużo większa niż wynikałoby z parytetu.
A baron Pierrre de Coubertin przewraca się w grobie, był mizoginem, i uważał, że kobiety w ogóle nie powinny uprawiać sportu!
No i brawo nasze dziewczyny - kolejny medal (srebrny) w żeglarskiej klasie 470!
Precz z mizogonią! Kobiety mają jaja! Kobiety na ojców!
I nie chodzi mi o Ojców,wyprzedzając @benasek,bo zaraz jakąś grafike by walnął…
W ogole duch sportowy w mezczyznach jakby wymieral.
Brojlerami z farmy karmieni?
Ale jak sie wydaje problem narastal przez lata
W Niemczech równie kuriozalna sytuacja 6 złotych medali zdobyły kobitki a 1 złoty zdobył facet. Tak było do wczoraj…
Faceci wlasnie dorzucili 3 medale.Dwa w mlocie i sensacyjny brąz na 800m.
Niestety,sporty walki czyli te najbardziej medalodajne,u nas leżą.Mozna tez narzekać na system kwalifikacyjny ale to dotyczy wszystkich.
Rządzi przypadek oraz dosyć wyrazna dominacja dziewczyn w sportach wodnych.
Na szczescie obrazliwy,perfidny w swym poniżaniu,parytet,nie byl i nie jest potrzebny.
No właśnie!! Panowie! Gdzie Wy jesteście???
Spoko, wywołałem wilka z lasu tym pytaniem. Panowie dziś dorzucili 3 medale i to w ciągu pół godziny!
Choć tyle
Fajdek to ten, co kiedyś tak się bawił, że zgubił medal w taksówce? Dobrze kojarzę?
No właśnie. Kanada podobnie, na 15 medali tylko 13 kobiecych, a 2 “męskie” dla tego samego zawodnika
Pokolenie mężczyzn żujących chrzan i gryzących pszczoły, odchodzi.
Dyskryminacja że względu na płeć.
Faceci sami się zdyskryminowali
Dziś jeden bez buta biegł. Polak potrafi.
Wg mnie tego typu porównania są trochę bez sensu. Przecież ci mężczyźni zostali pokonani przez innych mężczyzn, czyli gdzieś ci mężczyźni jednak się znajdują.