Brak toalet. A koronawirus przenosi się z kałem i moczem drogą powietrzną. Słowem, skrajna bezmyślność i nieodpowiedzialność polsko-pisowskiego rządu. Zgodzicie się ze mną?
Myślę, że nie należy wpuszczać ani tych, którzy wyjechali na saksy, ani tych którzy np. tydzień temu pojechali na wycieczkę.
Gdzies Ty sie doczytal tych 10 km na dobe?
Ze korki sie tworza to przy ograniczonej ilosci przejsc i dokladnych kontrolach to normalne.
A ludzie powinni sie zastanowic jak ruszaja w podroz z malymi dziecmi. Jesli komus sie wydaje, ze w Polsce mu bedzie bezpieczniej? Obawiam sie, ze to tylko zludzenie.
Kilkanaście godzin czekania żeby wjechać do Polski autostrada A4.
Granic na powrot zaden kraj w UE nie zamknie. Nie wszyscy musza na raz wracac. Taka sama panika jak z makaronem i kasza?
No ale przecież ruch na takiej autostradzie jest cały czas zwykle, więc przy kontrolach normalne że takie korki, czy to na pewno panika to nie wiem.
Na pewno jest zwiekszony ruch, a korki? Ludzie sie szybko przyzwyczajaja do dobrego - czyli w tym przypadku swobodnego przekroczenia granicy. Juz zapomnial wol jak cieleciem byl?
Poza tym to tez skutek ograniczenia ilosci polaczen lotniczych, autobusowych i kolejowych.
Kolega wie lepiej… ![]()
Nie wiem czy kolega w ogole kojarzy cos takiego jak pelne kontrole celne na granicy?
Niestety, na granicy z Czechami było 40 godzin czekania dla ciężarówek i 10 dla osobowych w obie strony. Na niemieckiej 20 godzin dla wszystkich. Czesi już mają wojsko na granicach i w miastach. Informacje moje bezpośrednio od czekających. Mam mnóstwo kolegów wśród kierowców.
Pepiki zawsze byli nadgorliwi jesli chodzi o kontrole. Tam zawsze bylo ryzyko utkniecia na granicy, dziwne, ze transporty ciezarowe tak dlugo stoja, to juz wyglada na dywersje.
A skąd ja mogę wiedzieć…
Życie. Niech jedzą węgiel.
Węgiel dobry na sraczkę… ![]()