2:0
Ten set do 22.
Atak był świetny, gorzej było z obroną. Argentyńczycy w tym secie poprawili grę. A my musimy poprawić blok. Zdecydowanie.
tylko 8:7 i nadal problemy z bkokiem,
10: 7.
3:0. ostatni set do 18. W drugiej połowie tego seta nasi zaczęli grać swoje i odjazd.
Jutro Iran.
Czyli bez historii.
Nie mam jak oglądać ale akurat tutaj,nie zapowiadalo sie na emocje.
Ale ważne jest to, że nasi wygrywają.
Emocje były, bo Argentyna mocno się stawiała. Pokazali sporo zagrań klasy światowej. Walczyli. Szczególnie w drugim secie, było punkt za punkt i do połowy trzeciego. Tym większy podziw dla Polaków. W ogóle, cały mecz przyjemny dla oka.
Mam nadzieję, że jutro będzie podobnie. W każdym razie, mimo wyniku, Argentyna nie była tłem dla naszych.
Z tego co pamietam,nigdy nie dawali za wygraną.Jak to sie w pilce mowi,nie odstawiali nogi
Iran też nie ma tego zwyczaju, Zawsze był trudnym przeciwnikem.
Dania wygrała 4 1… przechodzą dalej z 3 punktami…
Jedne czego mogą i powinni się wstydzić to swoich kibiców, którzy tak jak i w meczu z Belgia(atakowanie belgijskiego bramkarza ) tak i w meczu z Rosją, rzucają kubkami z piwem na boisko…
Bez przesady.
Pamietasz ruska nawalnice na mundialu w Rosji,w 2018? Jeden z kibiców angielskich,nota bene facet starszy ode mnie,dopiero niedawno wyszedl ze szpitala.
Nie popieram rzucania czymkolwiek [mamy w tym swoje doswiadczenia,vide nóż w głowe Dino Baggio,w Krakowie] ale plastikowy kubek a maczeta to chyba jest róznica…
“We are red,we are white,we are danish dynamite!!!”
I oby grali jak najdłuzej!
C’mon Scotland!!!
1:1 do przerwy…Szkoci jednak po latach przerwy,przypominaja te “waleczne serca” z dawnych lat!Az miło! Po prostu sportowy wzorzec!!!
Że też musze tu siedzieć…Wrrrrr
A za chwilę LN, gramy z Francją. Wczorajsze zwycięstwo z Iranem zapewniło nam półfinały, czyli wielką czwórkę. A Francuzi tym meczu z nami, walczą o nie.
Można powiedzieć tak; - my niczego w tym meczu nie musimy…, ale chcemy i możemy…
Dla mnie niespodzianką jest wygrana Kanady z Serbią 3:0
Widzę, że nasz skład jest optymalnie najmocniejszy. A, zatem żartów ze strony Vitala nie będzie.
7:7 Poziom na razie niebotyczny, Szalona walka o każdy punk.
I set wygrali Francuzi do 22. Zadecydowała seria błędów serwisowych. Tyle zmarnowanych serwów dawno nie widziałem z polskiej strony w jednym secie.
14:12 prowadzimy, Koncert gry w siatkówkę do tej pory.
@collins02 żałuj, że tego nie widzisz.
Druga partia dla nas. Do 22.
Co będzie w III secie, nie ośmielę się prorokwać? A mecz piękny.
Za dużo błędów serwisowych, ale tym razem po równo z obu stron. Ale gra w polu z obu stron, mocna poezja. A jak Wilfredo się vgoori, to łamie parkiet. Atakiem i serwisem.
16:15 dla nas. To najlepszy mecz, jaki widziałem w tym turnieju. Przynajmniej do tej pory tego meczu.
Siatkowka w Anglii jest sportem dla turystów.
Ale dotąd mogłem łapać co nieco w necie.Teraz wszedzie szary wykrzyknik i"niedostepne w Twoim kraju"
Trzeci set dla nas. do 22. Po pięknej walce. Francuzi pod murem. A nasi grają coraz lepiej. Mimo to nie podejmuję się jeszcze powiedzieć, kto wygra. Oni walczą o życie…
Ratuje ich jeszcze zwycięstwo Rosji nad Brazylią, jakby z nami przegrali. Widać, że na to nie liczą.
Masz jeszcze mnie. Będę podrzucał Tobie tego mecza.