PiS sam chce się wysłać w kosmos! Wreszcie jakiś sensowny pomysł tej władzy!
To malo im bylo podwodnych lotniskowców?
Z tego co wiem zespoly, a nawet cale jednostki badawcze w krajach europejskich włącznie z Polska sa i działają w ramach Europejskiej Agencji Kosmicznej i tam nasz kraj ma calkiem niezle notowania. I chyba komisarza-koordynatora z PIS nie potrzebuja?
Bracia K. już raz ukradli księżyc. Podbój kosmosu to pestka. Zamiast polskiej flagi wbiją tam jebitny krzyż.
A rakiety z tektury.
Oni już dawno odlecieli z ich prezesem na czele chociaż nie wiem czy w kosmos
Mnie najbardziej zbudowało zdanie: rozpoznanie i budowę świadomości sytuacyjnej w przestrzeni kosmicznej. Nikomu nie trzeba chyba tłumaczyć co to znaczy, co? Wszyscy wimy, rozumimy.
I spróbuj potem rozliczyć ministra z jego roboty, zbudował tę kosmiczną świadomość sytuacyjną czy też nie?
Jakoś mi to dziwnie konweniuje z obowiązkami określonymi w statucie Polskiej Fundacji Narodowej z których kilkakrotnie opozycja próbowała ją z nich rozliczyć.
Nie ma znaczenia, że zacytowane zdanie nie ma w sobie treści, ale dla ciemnego luda uczenie brzmi. I lud kupuje.
I stąd mój podziw dla nich że znają swój lud i wiedzą jak do niego mówić aby trafiało.
Suweren leniwy, pierwszy sort predzej siegnie po flaszke niz slownik frazeologiczny.
Masz coś do flaszki?
Po tej wypowiedzi Blaszczaka to pierwsza bym po flaszkę siegnela, bo na trzezwo nie razbieriosz. Nawet ze slownikiem.
Nie szukałem ale wątpię abym tego zwrota wyjaśnienie w słowniku znalazł. To już łatwiej przy pomocy tego o czym @Devil napomyka.
Ja bym optowala za biblioteka, tfu, co ja pisze, dobrze zaopatrzonym barkiem.
Popatrz, popatrz, na dwóch krańcach Europyśmy a jednym językiem gadamy.
Żeby tylko się wysłał…
Nius jak nius, ale komentarze pod niusem bardzo ciekawe
Co za bzdury? A to gazeta.pl xd nie rozumiem jak można celowo i świadomie wchodzić na te stronę xd