Do której frakcji PiS jest ci bliżej? Morawiecki czy Czarnek?
Mi do Morawieckiego bo Czarnek się ściga z Braunem na antyukraińskość
A Morawiecki jest podobno centrowy. Ale chodzą głosy że nie bardzo ma jaki elektorat zagospodarować. Pozostaje mu głównie elektorat PiSu
A więc Harcerze chyba są za Morawieckim
Do obu grup mi równie daleko.
Maślarze to prawackie skrzydło PiSu umoczone w najgorsze afery kryminalne i finansowe.
Harcerze to zbieranina oportunistów i kombinatorów równie głęboko brodząca w szambie afer finansowych.
Pytanie tylko pozornie nie wydaje się trudne. Przemyślałam dokładnie i… niestety, ale każda z tych grup jest dla mnie tak odpychająca, że do żadnej mi nie bliżej.
![]()
A może to był trik Jarka. PiS przyciągnie wyborców prawicowych, Morawiecki centrowych a po wyborach znów się połączą
Ani jedni, ani drudzy.
Już przy poprzednim buncie była taka teoria.
Morawiecki przejmie centrowców zawiedzionych skrętem PiSu w patoprawicę, a Kaczyński odzyska tych co poszli do konfy. Po wyborach stworzą koalicję i będą dyktować warunki…
Byłoby to bardzo chytre posunięcie, ale czy ludzie nabraliby się na to?
Tak było z PiSem i SP Ziobry.
Przepraszam, że nie do końca w temacie, ale skąd nazwa maślarze?
Od ejaja:
„Maślarze” to potoczna, medialna nazwa jednej z wewnętrznych frakcji w Prawie i Sprawiedliwości, którą tworzą przeciwnicy Mateusza Morawieckiego. Nazwa ta wywodzi się z wpadki wizerunkowej Tobiasza Bocheńskiego i sprawy związanej z niemieckim masłem przewożonym w samolocie
Do obu mi równie daleko. Czego sie boję - dziela sie dziś by wiecej różnego elektoratu przyciągnąc - a potem sie połaczą i pyk - większośc parlamentarna.