Ciekawe czy oczysczalnie ścieków przewidzieli? I co będą jeść? Nie mówiąc o cmentarzach? Kremacji islam nie przewiduje.
Gigantomania
Ja się tylko zastanawiam ile będzie kosztować utrzymanie takiego stoku oraz sztucznego śniegu jakby nie było na środku pustyni sztuczny śnieg chyba się topi? Ciekawe tylko też co będzie z tymi wieżowcami i innymi megalomańskimi budowlami jak skończy się ropa?
Jest wiecej pytań.
Chocby o konserwację tego potworka. Nie mowic juz o jakimś szaleńcu z “zapalkami”. Efekt domina murowany
Ja juz nie będę komentować pomyslu tej trasy narciarskiej, niby w górach, to chlodniej (a tak na marginesie, na kazdej pustyni w nocy temperatura potrafi spasc poniżej zera, a na pewno bywa bardzo chłodno im wyzej te różnice bywają większe). Chocby snieg na Kilimandzaro? No i ropa rapą, ale globalne ocieplenie i zmiany klimatyczne?
Juz solidna ulewa w tym roku wylaczyla lotnisko w Dubaju na kilka czy nawet kilkanascie dni z normalnego uzytkowania?
Ale tam w projekcie jeszcze sa pola wertykalne, uprawa hydroponiczna i roboty do prac polowych. I fabryki mięsa hodowanego laboratoryjnie. Nie wiem czy przewidzieli też drukarnie szynki z owadziego bialka, bo halal dopuszcza spozywanie owadów jesli zeszly z tego swiata zgodnie z zasadami.
To już wiem, dlaczego ostatnio zielonego kolegi nie widać na forum. Pewnie to budowla według jego projektu i on ją nadzoruje
Projekty naszego kolegi byly ambitniejsze. Ale może po nieudanym starcie na przewodnika ludzkosci zdecydował się na bardziej przyziemne zajęcie?
Tylko czekac na selfika na zrobotyzowanym wielbłądzie?
Tylko on kiepsko rysuje. A o autocad ma zero wiedzy.
Budujący piramidy też autocad nie uzywali…
Ale ciekawa jestem jak to projektowali? I jak organizowali logistykę? Co prawda papirus to kiepski nosnik informacji, ale zdarzaja się czasem niespodziewane odktycia?
Ale jesteś pewna że nie używali? A może mieli lasery, gps itd?
To w ogóle kosmity były…
Robiłem rysunki dla firmy produkującej wiaty. Bez rysunku spawacze nie potrafili zrobić zadaszenia 3x3
Bo spawacz nie jest od myślenia. Ale dobrze, że choc rysunek umie odczytać.
JAk nie umie to źle
Znalam takich co nie potrafili. Trzeba im bylo wytłumaczyć. Ale talent w łapkach, jak już zajarzyli to kontrola spawów nie miala co robić.