Dla tych wszystkich, którzy mają problem z odróżnieniem krokodyla od aligatora.
Krokodyl to ten obok aligatora.
Dla tych wszystkich, którzy mają problem z odróżnieniem krokodyla od aligatora.
Krokodyl to ten obok aligatora.
Faktycznie. Masz rację. Ten obok aligatora to krokodyl. Jeśli zapomnę jak wygląda, to odszukam tę fotkę, którą wstawiłeś i od razu będę wiedziała.
A jaka to różnica, gdyby chciał mnie zjeść? oba wstrętne
Nie wstrętne tylko żarłoczne i pewnie głodne.
Właśnie takiego przedstawienia sprawy nam trzeba.
Aligator w Ameryce Południowej zywi się glownie piraniami.
Ludzi atakuje rzadko. Działkę w Amazonii kiedys nam chcieli sprzedac zachwalajac, ze nad rzeką. Ale sa aligatory, to piranii nie będzie.
Gorzej jest w USA, bo tam wszystko musi być najwieksze i groźne.
@joko podobno mięso z nich nieźle smakuje, a jako surowiec na torebki i inna galanterie to jednak krokodyle lepsze. Te z prawej.
Dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu, bo ja myślałem, że aligator, to ten obok krokodyla…
Prawidłowo odgadłaś. Krokodyl, to ten z prawej
W ogole, to zwrócil kto uwagę, jakie te slowa są ładne kalamburowato? Od razu wiem, ze tu kolegi birbanta jeszcze nie było…
Nie musialam zgadywać.
Ostatnio przy obiedzie ogladalam dokumentalny film o gadach. Usilowali co prawda wytlumaczyc też różnice między wężami - jak uśmiercają zdobycz, ale tylko zrozumialam, ze duszą, trują albo zjadaja żywe.
Coś tam jeszcze o źrenicach było, ale ja wężowi w oczy patrzeć nie będę…
Przypowiastka o Ewie uczy, żeby od gadziny trzymac sie z daleka.
Aligator to ten z szerszym pyskiem
Odsypia nocne kibicowanie pewnie…
Jedno z tych słów bardzo nadało mi się do rebusu. Nie będę tego rebusu nigdzie wystawiała, więc znajdziesz go u siebie na priwie.
Nie chcę się chwalić, ale ja to wiedziałem już od dawna. W filmie “Jumanji” jest scena, w której główny bohater wyjaśnia tę różnicę.
Dla łatwiejszego zapamiętania można kojarzyć z Wally Gatorem od Hanna-Barbery.
Kolezanka zrobila piekny rebus. Dawaj go tu, jeden rozwiaze a inny se chociaz na księdza popatrzy…
On taki trochę zbyt frywolny jest, ale faktycznie… Dam go tutaj. Kto zechce, ten rozwiąże
Pierwsze litery, to podpis rebusu.
Rebus dla rozwiązujacych doroslych. Dzieci tez moga, ale musza okazac podpis jednego z rodziców a najlepiej obojga…
Nasi użytkownicy nie mogą uzyskać podpisów rodziców. Pewnie byli niegrzeczni