Jak się do tego odniesiesz?
Dobry towar to podstawa dobrego samopoczucia
To ile tych CV dziennie wyslac albo rozniesc?
Zupełnie mnie to nie interesuje choć gdy dowiedziałem się iż Charles Dickens był na pewnym etapie swego życia,bardzo zainteresowany mesmeryzmem,oczywiscie rzuciłem okiem ![]()
Ludzi często interesuje przekraczanie granic,progów,jak nazywał to Jim Morrison…
Ja pozostałem wolny od tych zainteresowań ![]()
Zajmowałem się hipnozą gdy bylem studentem Hipnotyzowałem wiele razy. To przezycie, jakiego nie da się chyba z niczym porównać. Chętnie bym do tego wrócił, ale mieszkam obecnie za granicą, a tu po polsku trudno znaleźć kogoś, pod okiem kogo mógłbym dalej się uczyć.
Próbowałem byc hipnotyzowany i nic z tego nie wyszło. Nie mogłem powstrzymać się od śmiechu. Jak dla mnie to bajki.
Hipnoza to bajki? Kolego, malo żes w takim razie w zyciu widział…
Dla mnie bajki bo na mnie nie działa. Naprawdę gdy hipnotyzer wypowiadał te swoje zaklęcia dusiłem się ze śmiechu ![]()
Moze @Bingola za ciezka ma pupe i sie nie mogl unosic ![]()
Wystarczyło poczytać, że nie każdy jest podatny na hipnozę. Do tego by zostać zahipnotyzowanym, ważne jest odpowiednie psychiczne przygotowanie. Jak żeś się być może wybrał do kogoś, kto zabrał się do tego niewłaściwie, albo Ty zacząłeś sobie robić żarty, śmiejąc się, to się nie dziw, że nie wyszło. Z tego wynika, że absolutnie nie chciałeś! Mnie także próbowano zahipnotyzować i nie wyszło, chociaż sobie nie żartowałem. Za to ja hipnotyzowałem wiele razy i to różne osoby. To wbrew pozorom żadna wielka filozofia. Przygotowanie do hipnozy trwa jakiś czas i widziałem, że każda z tych osób, która została przeze mnie zahipnotyzowana chciała takową zostać i podchodziła do tego poważnie.
Hipnoza jest naukowo potwierdzonym doświadczeniem, tu nie ma nic z szarlatanerii, jakby się niektórym wydawało. Po prostu na ten temat najczęstszym problemem jest brak wiedzy lub zainteresowania a że człowiek rzadko potrafi się do tego braku przyznać, (zdarzają tacy, jak pewien user powyżej i chwała mu), to wypełnia sobie często tę lukę własnymi wymysłami, niekoniecznie zgodnymi z prawdą.
Więc wołam Santa Maria
Tyś piękna jak wiosna
Wołam do Ciebie,
Ty ze mną zostań
Ja tylko taka hipnoze znam … ![]()